Mycket för pengarna i Botkyrkabyggens nya upprustningsavtal

Ett upprustningsavtal om nya hyror i Botkyrkabyggen är nu klart, och har undertecknats tillsammans med Hyresgästföreningen region Stockholm. Avtalet omfattar de pågående renoveringarna på Odlingsvägen 20-34 i Tumba Storvreten och Krögarvägen 2 i Fittja, men kommer att ligga till grund för hela den kommande upprustningen i Botkyrkabyggens bestånd.

Avtalet består av två delar:

  • En del som omfattar åtgärderna inne i lägenheterna, i badrum, wc och kök samt el. Hyreshöjningen för denna del blir 1000 kr per månad när renoveringen är genomförd.
  • En del som omfattar åtgärderna utanför lägenheterna, till exempel entréer, balkongfronter, utemiljö och tvättstuga. Hyreshöjningen för denna del blir 250 kr per månad, med en infasning under fyra år.

- Vi är glada att avtalet nu är i hamn och anser att våra hyresgäster kommer att få mycket för pengarna. För 1000 kronor får man ett helt nytt badrum och wc, ny el och en uppfräschning av köket, vilket kommer att upplevas som ett rejält lyft i lägenheten, säger Ulf Nyqvist, vd i Botkyrkabyggen.
Exakt vad som ingår i åtgärderna i och utanför lägenheterna bestäms i varje projekt, och det finns även utrymme för lokala överenskommelser. Den årliga hyresförhandlingen i Botkyrkabyggen ligger utanför avtalet.

- Vi har ungefär 8 500 lägenheter i Botkyrkabyggen som kommer att behöva rustas upp under de närmaste tio åren. Med det nya avtalet har vi en stabil grund att bygga på när vi planerar inför kommande renoveringsprojekt. Det ger också en trygghet för våra hyresgäster att veta vad en renovering innebär för den egna plånboken, säger Ulf Nyqvist.

---
Presskontakt Botkyrkabyggen: Sara Thörn, 08-530 693 46

Pressmeddelande 2015-06-17


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen