Sök bostad - så här gör du

Så här söker du bostad hos oss

Om du redan bor hos Botkyrkabyggen går vi efter din boendetid på senaste/pågående kontrakt hos Botkyrkabyggen.

För bostadssökande boende inom Botkyrka kommun går vi efter en aktiv och tidsbaserad kötid.

Registrera dig
För att kunna anmäla intresse för en bostad måste du först registrera dig. Även om du redan är hyresgäst måste du registrera dig som bostadssökande under Mina sidor.

Du som bor i Botkyrka kommun kan registrera dig som sökande när du fyllt 16 år för att börja samla poäng. För att söka bostad behöver du ha fyllt 18 år.

Alla bostäder förmedlas enligt vår uthyrningspolicy och till olika kategorier av sökande. För att öka dina chanser, sök bostäder som tillhör din kategori.

Mer information hittar du i vår Uthyrningspolicy samt Uthyrningsregler och under Frågor och svar.

Registrering
Du registrerar dig direkt på hemsidan eller beställer en blankett hos Kundcenter på telefonnummer 08-53069490.
När registreringen är klar får du ditt personliga lösenord. Därefter loggar du in på Mina sidor och kan börja söka. Alla lediga bostäder visas på vår hemsida. Via e-post kan du prenumerera på information om tillgängliga bostäder.

Intresseanmälan
Det är viktigt att du fyller i din intresseanmälan noga och lämnar korrekta och aktuella uppgifter. Är ni två vuxna som ska bo tillsammans och båda har en fast inkomst, är det en fördel om ni även söker gemensamt.

Du måste vara aktiv och själv bevaka och anmäla dig om det finns några lediga bostäder som intresserar dig. När du anmäler dig på en ledig lägenhet måste du vara beredd att skicka in aktuella intyg på sysselsättning och inkomster till oss så snart som möjligt. Du kan skicka dessa intyg via brev eller ladda upp elektroniska filer när du är inne på Mina sidor. Om du inte har lämnat in dessa intyg kan du inte bli aktuell för att få hyra lägenheten.

Vi strävar efter att ha en aktiv bostadskö. Om du ändrar adress, e-post, arbetsgivare, inkomst eller någon annan uppgift, glöm inte att uppdatera din intresseanmälan. När du loggar in på Mina sidor kommer du att få en uppmaning att uppdatera dina uppgifter om du inte har gjort det under de senaste sex månaderna. Har du inte uppdaterat dina uppgifter under de senaste 12 månaderna raderas din intresseanmälan. Om du flyttar från Botkyrka kommun kan du inte heller stå kvar i vår bostadskö. Din intresseanmälan kommer då att raderas och du är istället välkommen att söka våra lediga lägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Mina sidor
När du har anmält intresse för en bostad kan du hela tiden följa vad som händer med din anmälan just nu på Mina sidor.
När du blir erbjuden visning på en bostad skickar vi brev eller e-post till dig beroende på hur du valt att vilja bli kontaktad.
Om du får beskedet att du inte har blivit erbjuden visning denna gång, kan du välja att stå kvar med din intresseanmälan tills du får ett besked att bostaden har blivit uthyrd eller söka någon annan bostad i stället.