Segersjö

Bostäderna i Segersjö byggdes på 50-talet, huvudsakligen i trevåningshus som saknar hiss. Under 2007 stod det nyaste punkthuset klart för inflyttning. Husen ligger omgivna av lummiga villakvarter med gott om grönytor och lekplatser.

Sport, fritid och kultur

I Segersjö finns tennisanläggning, idrottsplats, friluftsbad, Folkets Hus och föreningar för exempelvis dart eller boule. Den stora Segersjöparken ger möjlighet till lek och rekreation, och här arrangeras festligheter för området. Med en kort bussfärd når du Storvretens grönområde med motionsspår, strövområden, och inomhusbad. I Tumba finns ishall, sporthall, bio, konsthall och bibliotek.

Förskola och skola

I Segersjö finns flera förskolor. Inom gångavstånd i Segersjö ligger Björkhagaskolan, som är en F-9 skola. Till Tumba gymnasium går du på cirka en kvart eller åker buss på 5 minuter.

Kommunikation

Det tar cirka 5 minuter med buss till Tumba centrum. Pendeltåget från Tumba till centrala Stockholm tar cirka 25 minuter och ungefär lika lång tid tar det till Södertälje. Från Tumba går också bussar till övriga kommundelar.

Service

Segersjö har en liten närservicebutik och dessutom finns diverse kvartersbutiker. För all övrig service är det nära till Tumba centrum, med en rad större butikskedjor, post, banker, apotek, systembolag, livsmedelsaffärer och restauranger. Medborgarkontor med tillgång till fullständig kommunal informationsservice finns i Tumba centrum.