April April - Hotell- och KonferensBo nytt erbjudande hos Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggens Aprilskämt år 2010

AB Botkyrkabyggen, med 12 000 hyresbostäder i Botkyrka, vill erbjuda platser där människor träffas, möts och inspireras oavsett om man bor hos eller besöker Botkyrkabyggen. Som bostadsföretag i kommunen "Långt ifrån lagom", med Upplevelse som signum, finns det plats för ett spännande bostadsföretag som tar ut svängarna
!

Nu utvecklar sig Botkyrkabyggen mot en ny bransch, där vårt nya erbjudande betyder att vi inte bara erbjuder traditionella lägenheter för uthyrning, utan att vi från våren 2011 kommer att hyra ut hotell och konferensrum med full hotellservice. Detta är ett led i vår Utveckling av tjänster/erbjudanden likväl som av våra områden och vår grundservice.

Modellen bygger på en utveckling av den teknik som används vid bygget av Alby Etage - de tio nya takvåningar som tillskapas i ett projekt under 2010. 

Totalt får det nya femstjärniga hotellet ett 90-tal rum fördelat på Albys tak. Till varje hotelldel kommer man via en ny utanpåliggande hiss.

Nya Alby Centrum 

Projektet betyder en rejäl ansiktslyftning av det egna Alby centrum. Alla de nya kunderna kommer att servas av det befintliga KundCenter som får sin nya placering mitt i centrum och tjänar som en enda reception för samtliga kunder, både nya och befintliga boende. 

Den nya receptionen

Runt om i centrum finns planer på ett utvecklat butiks- och serviceutbud i form av SPA, pub, casino, restaurang och nattklubb.

De nya hotellgästerna får full Room service, och full möjlighet att välja var man vill äta sin frukost, lunch eller middag. Till centrum finns gott om parkeringsplatser.

-          Det känns helt rätt, säger Uffe S Prett, VD på AB Botkyrkabyggen. Alla bygglov är klara och vi ser att Botkyrka kommun som den upplevelsekommun det är, är mycket positiva till projektet. Det förstärker både kommunens och Albys prägel av "upplevelsenav".

Det nya konceptet betyder att 20 nya Hotellvärdar ska anställas. Tjänsterna kommer att utlysas både internt och externt. Säkert kommer många av de nuvarande anställda att kunna se detta som en rolig utveckling av sitt arbete hos en uppskattad arbetsgivare. De nya profilkläderna som tas fram, kommer att få ett utseende som anknyter till företagets profilkläder.

Den nya hotellchefen är redan utsedd. Det blir nuvarande HK-administratören Yvonne T Gunnarsson som kliver in i den åtråvärda rollen

-          Jag kunde inte tacka nej när erbjudandet kom, säger Yvonne T Gunnarsson. Jag har ett förflutet inom andra servicebranscher, och ser fram emot att få förverkliga mina idéer.

De nya hotell och konferensrummen kommer lagom till de första etapperna av Familjeparken i Hågelby öppnar, på bekvämt avstånd. I receptionen kommer man att kunna köpa inträdesbiljetter och få all information om utbudet i parken. Långt framskridna planer fi nns också på att nyskapa Alby beach nere vid Albysjön. Solstolar mm kommer att finnas till uthyrning i receptionen i centrum.

Med det nya direktspårtåget utmed E4, med stopp endast vid IKEA i Kungens kurva, kommer man från centrala Stockholm att ta sig till Alby på 15 minuter. För besökaren utifrån landet är detta ett mycket slagkraftigt erbjudande.

Tåget till Alby

Pressmeddelande 2010-04-01

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen
  • Sidansvarig:Webmaster
  • Senast uppdaterad:2012-04-03