Botkyrka växer med nya bostadsområden i Tullinge

Nu bygger Skanska två nya områden i Tullinge åt Botkyrkabyggen - Tullingeberg med 85 lägenheter och Norrhagen med 53 lägenheter. De nya bostäderna kompletterar Botkyrkabyggens bestånd i Tullinge, som till stor del utgörs av radhus och utpräglade låghus.

 

-  Vi är glada att de här projekten nu kan sätta igång och de nya bostäderna blir ett efterlängtat tillskott till vårt bestånd i Tullinge, säger Sören Lundqvist, utvecklingsledare, AB Botkyrkabyggen.

 

I Tullingeberg inleds bygget under oktober, och de 85 lägenheterna är inflyttningsklara våren 2011. De tre femvåningshusen placeras i solfjädersform och kommer att beläggas med sedumtak, som fångar upp en hel del av det sura regn som annars hamnar i dagvattenbrunnarna och så småningom i våra sjöar.

De 85 lägenheterna är jämnt fördelade mellan ettor, tvåor och fyror. Det finns en stor efterfrågan i Tullinge på bra, lättillgängliga bostäder med hiss. Ett av husen utförs enligt Botkyrkabyggens koncept +65. Tullingeberg ligger i närheten av Södertörns högskola och det finns ett behov av små lägenheter i området.

 

I Norrhagen, före detta Trädgårdsmästartomten, byggs 53 lägenheter fördelade på fem huskroppar med ettor, tvåor och fyror. Husen mot järnvägen med 37 lägenheter blir så kallade lågenergihus, med en energianvändning på max 60 kWh (kilowattimmar) per kvadratmeter och år. Det uppnås främst genom att värmen i frånluften tas tillvara och återanvänds. Ingen centralvärme behövs i dessa hus.

 

Bostäderna i Norrhagen ligger mycket centralt i Tullinge med närhet till kommunikationer. För att de boende inte ska störas av tågtrafiken kommer bullerdämpade fasader och fönster att användas.

 

Gemensamt för de nya bostäderna är den höga kvalitén, med parkettgolv i alla rum samt helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. Samtliga lägenheter förses med utrustning för individuell mätning av varmvatten och el.

 

Skanska kommer under bygget av dessa två projekt att arbeta utifrån konceptet Grön arbetsplats där belysning, uppvärmning och annan energiförbrukning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter.

 

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sören Lundkvist, utvecklingsledare Botkyrkabyggen: 070 - 162 93 65

Jonas Carlsson, projektchef Skanska: 070 - 370 28 45

Per-Lennart Berg, presstalesman Skanska: 010 - 448 88 28

Direktlinje för media: 010 - 448 88 99

 

Om Skanska i Sverige

Skanska är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare och intäkterna uppgick 2008 till drygt 30 miljarder kronor. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

 

 Pressmeddelande 2009-10-08

  
Arkitektens förslag
Tullingeberg Tullingeberg
Norrhagen Norrhagen
               

 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen