Botkyrkabyggen vinner pris för sitt arbete med unga sommarjobbare

Botkyrkabyggen är bäst i fastighetsbranschen på att ta emot ungdomar som sommarjobbare. Det tycker arbetsgivarorganisationen Fastigo och tidningen Fastighetsnytt, som idag delar ut priset Framtidsindex-sommarjobbare till Susanne Axelsson-Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

- Det är tack vare personalen, som med glädje ställer upp och tar hand om ungdomarna, som vi får det här priset. Det känns verkligen roligt, säger Susanne Axelsson-Heldring.

Botkyrkabyggen har i år tagit emot 130 sommarjobbare, vilket är lika många som den egna personalen.

- Det är viktigt att unga människor får chansen att komma ut i arbetslivet. Och det är även viktigt för oss att få fler ungdomar att vilja lära känna fastighetsbranschen, fortsätter Susanne Axelsson-Heldring.

Syftet med priset är att uppmärksamma det företag som är bäst på att marknadsföra fastighetsbranschen mot ungdomar. Att sprida kunskap om branschen är en viktig framtidsfråga, då många fastighetsbolag står inför stora pensionsavgångar.

- Vi märker att många unga inte ens har tänkt på att vi finns som arbetsgivare. Genom att ta emot sommarjobbare kan vi kanske så ett frö hos någon, och i förlängningen hjälpa oss själva att hitta potentiella medarbetare, säger Susanne Axelsson-Heldring.

- Botkyrkabyggen gör i alla avseenden ett fantastiskt jobb inom HR-området och i synnerhet kring arbetet med kompetensförsörjning, så det känns verkligen kul att få dela ut priset till dem, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.

Priset delas ut på fastighetsbranschens mötesplats Business Arena i Stockholm den 18 september.

---

För mer information:
Susanne Axelsson-Heldring, HR-chef Botkyrkabyggen, tel 08-530 693 22

Pressmeddelande 2013-09-18

 

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen