Botkyrkabyggens hyra för 2015 klar

Överenskommelsen mellan Botkyrkabyggen och Hyresgästföreningen om 2015 års hyra är klar. Hyran höjs med 1,8 procent från 1 januari 2015. Hyreshöjningen för januari aviseras i samband med hyran för februari.

Det hyressättningssystem som Botkyrkabyggen införde 2012 - Rättvis hyra - införs stegvis under en femårsperiod. Rättvis hyra tar bland annat hänsyn till lägenhetsstorlek och standard, men också närhet till kommunikationer och centrum. Tanken är att lika stora lägenheter, som har olika standard, inte längre ska ha samma hyra.
Under perioden då vi jobbar för att anpassa hyran till respektive lägenhet kommer några hyresgäster att få en något ökad hyra, medan den för andra blir något sänkt.

Hyran på februari-avin innefattar både årets generella hyreshöjning för januari och februari och den individuella justering som gjorts för respektive lägenhet inom ramen för Rättvis hyra.

Hyresgäster som hyr lokal och har tecknat ett avtal med indexklausul berörs inte av den förhandlade hyreshöjningen ovan.

För presskontakter: Camilla Borgström, pressansvarig, 08-530 694 94

Pressmeddelande 2015-01-15


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen