Fler än någonsin - över 120 sommarjobbare hos Botkyrkabyggen under sommaren

 

 

-          Vi vill naturligtvis medverka till att så många ungdomar som möjligt får chansen att sommarjobba. Att få arbetslivserfarenhet, även om den är begränsad, betyder mycket. Vi vill ju också gärna visa vad vi kan erbjuda för den som på lite sikt kan tänka sig jobba hos oss "på riktigt". Så säger Susanne Axelsson, HR-chef på Botkyrkabyggen.

 

Botkyrkabyggen utför sedan något år merparten av sin markskötsel i egen regi. Fler egna miljövärdar, som kan handleda, och utökade arbetsuppgifter betyder att sommarungdomarna är extra välkomna som förstärkning. Drygt 100 av sommarungdomarna kommer som ett resultat av ett projekt i Botkyrka kommun, där totalt 250 från åk 1 och 2 på gymnasiet erbjöds möjligheten till sommarjobb i något av företagen i kommunen. Det betyder att Botkyrkabyggen tog emot den överlägset största andelen av alla företag som erbjöds möjligheten.  Utöver den här gruppen erbjöds ett 20-tal lite äldre ungdomar sommarjobb på företaget.

 

Alla Botkyrkabyggens affärsområden har haft sommarjobbare. Flest, ca 50 ungdomar från kommunprojektet  och 10 "egna" på Södra affärsområdet, som har störst uteytor att ta hand om. Arbetsuppgifterna som erbjöds var de traditionella: rensning av rabatter, gräsklippning, målning, snickeriarbeten osv. Det finns en rad uppgifter som man får göra, och Botkyrkabyggen strävar efter att göra dagarna varierande.

 

-          Det ska vara roligt att gå till jobbet, och då är det viktigt att det blir lite variation på arbetsuppgifterna, och inte bara att rensa rabatter. Meningen är ju att man ska få pröva på lite olika sysslor, och ingå i ett arbetslag, säger Christer Runing, arbetsledare på Botkyrkabyggen. De allra flesta ungdomarna skötte sig också bra, och gjorde utmärkta jobb.

 

Den sista av de tre feriejobbsperioderna avslutas i mitten av augusti, och då ska sommaren naturligtvis summeras och utvärderas. Men redan nu kan man säga att erfarenheterna av att ha så många sommarjobbare är övervägande goda, och att det har medfört att affärsområdena har kunnat hålla efter och få uppgifter utförda, som annars skulle fått anstå.

 


Pressmeddelande 2009 08 18
 

 

 

            


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen
  • Sidansvarig:Webmaster
  • Senast uppdaterad:2009-08-26