Har du en hemförsäkring?

Som hyresgäst i Botkyrkabyggen måste du ha en hemförsäkring. Kostnaden för sanering och återställande av en lägenhet kan i värsta fall hamna på uppemot en miljon kronor, vilket faktureras dig som hyresgäst om du inte har någon hemförsäkring. Det är inte möjligt att skaffa en försäkring när olyckan redan har inträffat.

En av Botkyrkabyggens hyresgäster Laila* var med om att det började brinna i hennes kök när hon lämnade sin matlagning obevakad för en kort stund. Branden resulterade i att taket och väggarna runt spisen blev alldeles svarta av sotet.

– Kostnaden för jobbet blev strax under 50 000 kronor, men eftersom att vi hade en hemförsäkring behövde vi bara betala 1500 kronor. Nu berättar jag för alla hur viktigt det är att ha en hemförsäkring. Annars kan det ju bli en ekonomisk katastrof, säger Laila.

* Laila heter egentligen någonting annat.

Så skaffar
du en hemförsäkring

En hemförsäkring kostar inte mer än någon hundralapp per månad och tecknas vanligen för ett år i taget. På www.konsumenternas.se kan du jämföra olika försäkringsbolag. Om du känner dig osäker på vilket försäkringsbolag du ska välja har Botkyrkabyggen en överenskommelse med Trygg–Hansa, som hjälper dig att komma igång snabbt. För att få hjälp kontaktar du Trygg–Hansas kundservice på tel. 0752–43 10 00. Deras personal pratar många olika språk.

.