Invigning av Botkyrkabyggens första ungdomsbostäder 30 september

Välkommen till invigningen av Botkyrkabyggens första ungdomsbostäder på Harbrovägen i Storvreten den 30 september klockan 13. Botkyrkabyggens VD Ulf Nyqvist inviger ungdomsbostäderna tillsammans med en av de ungdomar som kommer flytta in och kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin.

- Många ungdomar har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden och därför är det viktigt att bygga bostäder just för dem. Jag hoppas att de som flyttar in nu ska trivas hos oss, säger Ulf Nyqvist, VD Botkyrkabyggen.

De 30 ungdomsbostäderna på Harbrovägen är de första färdiga för inflyttning. Den 1 oktober flyttar de första hyresgästerna in. Senare under hösten och vintern kommer ungdomsbostäder på Hålvägen och Tunavägen att förmedlas. Botkyrkabyggen kommer då sammanlagt ha producerat 74 nya lägenheter för ungdomar.

- I Botkyrka ska vi bygga 4000 nya bostäder på fyra år och vi ska bygga för livets alla lägen. Ungdomsbostäder är en viktig del i samhällsbygget, så att ungdomar kan ta nya steg in i vuxenlivet. Därför är jag glad över att kunna inviga de här lägenheterna tillsammans med Botkyrkabyggen, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande.

Botkyrkabyggens ungdomsbostäder är till för ungdomar mellan 18 och 25 år. Två tredjedelar av de 74 färdiga lägenheterna kommer att erbjudas till ungdomar i Botkyrka kommun via Botkyrkabyggens egen kö. Den resterande tredjedelen kommer gå till Bostadsförmedlingen i Stockholm där alla kan söka. Ungdomsbostäderna kommer delas upp så att lika många lägenheter erbjuds till varje ålderskategori. Det för att det ska bli en jämn och rättvis åldersfördelning bland bostäderna. Alla lägenheterna har 1,5 rum och är 32 kvm stora. Kontraktet är på max fyra år och hyresgästerna behåller sina köpoäng under boendetiden.

Förutom ungdomsbostäder har Botkyrkabyggen sedan tidigare ett särskilt koncept riktat mot ungdomar. Det kallas KompisBo och innebär att två kompisar kan dela på en lägenhet och teckna varsitt kontrakt.

Botkyrkabyggen bjuder på lättare förtäring. Efter invigningen finns möjlighet att ställa frågor. 

Datum: 30 september
Tid: 13.00
Plats: Harbrovägen 40-42

 

Presskontakt: Camilla Borgström, informationsansvarig Botkyrkabyggen, tel. 08-530 694 94

Pressmeddelande: 2016-09-26


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen