Invigning av konstverket Systrar utan gränser

På söndag den 3 juni invigs det senaste konstverket från Konstkuben i Fittja; Systrar utan gränser.

Tid: 3 juni 2018 kl 14 – 16.
Plats: Konstkuben (fd sopsugen, ovanpå Ungdomens Hus i Fittja)

Systrar utan gränser är ett konstprojekt för kvinnor och tjejer i olika åldrar i Fittja. Vissa har tidigare deltagit i projekten Mammornas konst och Ungdomarnas konst, vissa arbetar inom Botkyrkabyggens arbetsmarknadsprojekt Qvinna i Botkyrka, och en del har aldrig varit del i något tidigare projekt.

Konstverket invigs av Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen. På plats finns även de kvinnor som skapat konstverket samt Saadia Hussain, projektets konstnärliga ledare.

– Under våren har ett tjugotal systrar med olika härkomst och bakgrund mötts i målarverkstan under flera lördagar. Det magiska med konstverket är att Fittjas systrar har fått möjlighet att ladda verket med vad systerskap betyder ur deras synvinkel och nu får makten över sin berättelse, säger Saadia Hussain.

Botkyrkabyggens stöd till Konstkuben är en del i det allmännyttiga bostadsbolagets arbete för att stärka civilsamhället och öka den sociala hållbarheten i bland annat Fittja.

– Konstkubens lokalt förankrade arbete är mycket positivt för området. Trivseln bland Botkyrkabyggens hyresgäster i Fittja har ökat och jag är övertygad om att våra sociala åtaganden är en viktig orsak, varav Konstkuben är en. Det är en förmån att få inviga konstverket och ta del av systrarnas berättelse, säger Chris Österlund.

Se invigningens Facebook-evenemang för mer information!

fakta

Systrar utan gränser är fortsättningen på de tidigare konstprojekten Ungdomarnas konst och Mammornas konst, som resulterat i konstverk som idag pryder Konstkuben i Fittja. Botkyrkabyggen sponsrar Konstkuben, som ligger två minuters promenad från Fittja tunnelbanestation.