KompisBo på Facebook - nu nysatsar Botkyrkabyggen

Det allmännyttiga bostadsbolaget Botkyrkabyggen förnyar sitt bokoncept KompisBo genom att flytta över annonseringen till Facebook. Företaget är först i Sverige med att ta hjälp av Facebook för att hyra ut lägenheter till ungdomar. Företagsgruppen ”KompisBo” kommer att kunna erbjuda lägenheter till unga. Den som är först till kvarn att kommentera en lägenhet kan erbjudas ett kontrakt.

Memo Hussein, arbetar som marknadskoordinator på Botkyrkabyggen och förklarar satsningen via Facebook

-          När vi har utvärderat vårt KompisBo-koncept ser vi att unga söker sig bort från den traditionella sökningen via vår webb. Samtidigt ser vi hur allt fler företag använder Facebook som ett verktyg för att utveckla sin verksamhet. Därför ser vi fram emot att kunna erbjuda unga ett bra boende med hjälp av Facebook.

KompisBo lanserades av Botkyrkabyggen under 2007, för att gynna de unga i den då svåra bostadsmarknaden. Konceptet innebär att två personer mellan 18-30 år kan dela på ett förstahandskontrakt. Kompisarna får varsitt avtal för det egna sovrummet, och delar på de gemensamma utrymmen som kök, hall, vardagsrum och badrum. Inkomstkraven för KompisBo är något lägre än vanligt.

-          Vi skapade ett koncept som skulle förbättra unga människors chanser till ett bra boende. De flesta som vill flytta hemifrån, vill kanske dela boende med en kompis. Nu tar vi det ett steg längre och använder Facebook, säger Memo Hussein.

Nystart på Facebook

Nu flyttar Botkyrkabyggen över intresseanmälningen för KompisBo-lägenheter till Facebook. Genom företagssidan ”KompisBo” kan alla unga mellan 18-30 bli ett ”fan” av gruppen. Där kommer hyresvärden att annonsera ut lägenheterna. Den som är först att kommentera en annonserad lägenhet kommer att kunna erbjudas visning och senare kontrakt om man uppfyller kraven och har turen med sig. Det som krävs för att kunna söka en KompisBo lägenhet är att man har en profil på Facebook och att man söker sig till gruppen ”KompisBo”, sedan är det att invänta lägenheterna som läggs ut.         

Möjlighet för många

Satsningen ger en möjlighet till unga utanför Stockholm att hitta en lägenhet på ett snabbt och smidigt sätt. Det gäller att vara aktiv på Facebook och kommentera nya lägenheter.

-          Vi har som mål att kunna erbjuda 28 nya KompisBo lägenheter fram till årsskiftet, det innebär att vi ökar antalet hyresgäster med cirka 55 unga personer.

KompisBo-gruppen finns tillgänglig att söka på från och med måndag den 15 augusti 2011, och i dagarna publiceras den första lägenheten.  

För mer information kontakta
Memo Hussein, Marknadskoordinator, Botkyrkabyggen vx 08- 530 693 00

 Pressmeddelande 2011 08 16

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen
  • Sidansvarig:Webmaster
  • Senast uppdaterad:2011-08-16