Nu byts p-automaterna

Under vecka 4, 24-26 januari, byts parkeringsautomaterna ut i Botkyrkabyggens områden.
I de nya p-automaterna kan du endast betala med kort.
Du får heller ingen p-biljett, utan kontrollen av att du har löst biljett sker genom att du anger registreringsnumret på bilen.

Vid varje besöksparkering finns en skylt som anger var närmaste p-automat finns. Automater finns inte vid alla parkeringsytor.

Det finns flera sätt att betala för parkeringen:

• Via apparna Easypark eller Parkster kan du enkelt betala för din parkering direkt i mobilen, och även förlänga din parkeringstid utan att behöva gå tillbaka till bilen. Kommer du tillbaka tidigare än beräknat kan du också avsluta parkeringen i förtid.
  • Det går också att betala via sms, telesvar eller leverantörernas webbplatser, www.easypark.se eller www.parkster.se
  • För att betala med kort, gå eller ta bilen till närmaste p-automat. Betala för din parkeringstid i förväg i automaten genom att ange ditt registreringsnummer. Du behöver ingen p-biljett.

Botkyrkabyggens besöksparkeringar övervakas av Estate Parkering AB, tel 08-588 018 00.
Eventuella avgifter för p-böter följer samma nivå som på Botkyrka kommuns parkeringar.