Nytt samarbete mellan Bostadsförmedlingen och Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen har beslutat att låta förmedlingen av lediga hyresrätter hanteras av Stockholms Stads Bostadsförmedling. Ungefär en tredjedel av Botkyrkabyggens lediga bostäder kommer att förmedlas genom bostadsförmedlingens kö.  Överenskommelsen är planerad att träda i kraft den 30 mars 2009. Avtalet innebär att bostadsförmedlingens kunder får tillgång till lägenheter även i Botkyrka kommun.

?
Vi är mycket tillfreds med det avtal vi nu slutit med Stockholm Stads bostadsförmedling.. Vi når flera bostadssökande på Stockholms läns marknad, och blir en starkare aktör på hyresmarknaden. Kännedomen om oss är stor på hemmaplan, men blir allt lägre ju längre ifrån Botkyrka man kommer. Det här är ett sätt att nå nya grupper bostadssökande och bli en mer känd aktör på hyresmarknaden, säger Ulf Nyqvist VD, Botkyrkabyggen.

? Vi välkomnar verkligen att Botkyrkabyggen väljer att lämna sina lediga lägenheter till oss. Det innebär att vi tar ytterligare ett steg mot att vara den självklara marknadsplatsen för hyresrätter i Stockholmsområdet. Det är också positivt för bostadsförmedlingens kunder, som får tillgång till ett större utbud av lägenheter, säger Per Anders Hedkvist, VD, Stockholms stads Bostadsförmedling.

Bostadsförmedlingen tar över Botkyrkabyggens förmedling och hantering av bostadssökande från övriga kommuner. Ungefär en tredjedel av Botkyrkabyggens lediga bostäder kommer att förmedlas genom bostadsförmedlingens kö. Kvar i företagets egen förmedling är de bostäder som förmedlas till befintliga hyresgäster som vill byta internt, respektive boende i Botkyrka.

Sedan tidigare sköter bostadsförmedlingen förmedlingen av lediga lägenheter åt kommunala bostadsbolag i Huddinge och Vallentuna och åt privata fastighetsbolag i en rad kommuner runt om Stockholm.

  

Om Botkyrkabyggen
Botkyrkabyggen är Sveriges 14:e största allmännyttiga bostadsföretag, med ett bestånd på drygt 11 700 bostäder. Botkyrkabyggens ambition är att erbjuda ett prisvärt boende med trygghet och kvalitet, snabb och professionell service och god miljö både inomhus och utomhus. Läs mer på www.botkyrkabyggen.se.


Om Stockholms Stads Bostadsförmedling
Stockholms Stads Bostadsförmedling förmedlar lediga hyresrättslägenheter i hela Stockholmsområdet. Vi förmedlar lägenheter efter tidsordning i ett öppet och rättvist system med god insyn för fastighetsägare och bostadssökande. Under 2007 förmedlades totalt 8422 lägenheter. Läs mer på: www.bostad.stockholm.se.

 

För mer information kontakta:
Ulf Nyqvist, VD, Botkyrkabyggen
Telefon: 08- 530 693 00

Per Anders Hedkvist, VD, Stockholms stads Bostadsförmedling
Telefon: 08-785 88 78, 070-722 32 08

Gemensamt pressmeddelande 2008 12 19


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen
  • Sidansvarig:Webmaster
  • Senast uppdaterad:2009-08-26