Ulf Nyqvist ny ordförande i Fastigo

Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist har valts till ny ordförande i Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation. I den nya styrelsen, som utsågs på årsstämman 14 maj, ingår företrädare för hela fastighetsbranschen.

– Att Fastigo på detta sätt kan förena företrädare för såväl privata, allmännyttiga och kooperativa fastighetsägare och entreprenörer är ett steg mot en samlad fastighetsbransch, säger Ulf Nyqvist, nyvald ordförande i Fastigo och vd på Botkyrkabyggen.

– Fastighetsbranschen är oerhört viktig för samhällsbyggandet och utvecklingen. Det är därför både roligt och utmanande att få delta i en organisation som kraftsamlar i för branschen viktiga frågor runt kompetensutveckling och arbetsgivarfrågor, säger Reinhold Lennebo, vd på Fastighetsägarna, som också ingår i den nya styrelsen.

– Efter flera år som styrelseledamot i Fastigo kan jag konstatera att vår bransch ökat allt mer i betydelse de senaste åren. Det gäller inte enbart i frågor som bostads- och kompetensförsörjning, vi är även en viktig part i det större samhällsbygget och därför ser jag fram emot att fortsätta arbetet i styrelsen som nu får en ännu bredare förankring bland landets fastighetsägare, säger Kurt Eliasson, vd för SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag.

Vid årsstämman valdes förutom Ulf Nyqvist, Reinhold Lennebo och Kurt Eliasson även Håkan Berg, vd på HSB Norra Stor-Stockholm, Mats Domberg, Melins Fastighetsförvaltning AB, Åsa Hedenberg, Huge Fastigheter AB, Cathrine Holgersson, AB Gavlegårdarna, Ann Irebo, HSB Skåne, Terje Johansson, Halmstads Fastighets AB, Ingela Lindh, AB Stockholmshem, Dan Sandén, AB Skövdebostäder, Christer Sundin, Diös Fastigheter AB, Anders Svensson, HSB Stockholm, och Henrik Zäther, HSB Göta, till ledamöter i Fastigos styrelse.

---

För mer information, kontakta:
Ulf Nyqvist, ordförande Fastigo och vd Botkyrkabyggen, tel 08-530 693 00
Mona Finnström, vd Fastigo, tel 070-676 69 22

Pressmeddelande 2013-05-15


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen