Öppet hus start för nya bilder av den kreativa staden Fittja

Vilken är din favoritplats och var är det otryggt? Varför slängs soporna fel och vill du måla på trottoaren? Så lät det när Botkyrkabyggen testade en ny typ av dialog i Fittja fredag den 24 maj.

Botkyrkabyggen satsar på platsutveckling, ökad trygghet och trivsel. För att det ska bli rätt och hålla över tid arrangerade bolaget ett Öppet hus i Fittja under fredagen. Modellen kommer användas i fler delar av kommunen.

- Hur ska det kännas i hjärtat att bo och växa upp i våra stadsdelar? Det måste vi utgå från som allmännyttigt bostadsbolag, och därför öppnar vi för samtal och reflektioner, säger Charlotte Ekfeldt, affärsutvecklingschef på Botkyrkabyggen.

Besökarna hade på fredagen möjlighet att på stora kartor över Fittja markera med färgprickar var man trivs, var man känner sig otrygg och var det behöver ske en utveckling. Botkyrkabyggens personal ställde också frågor om sophantering och källsortering – hur kan det bli bättre så att Fittja blir renare och trivsammare? För barnen fanns hopprep och kritor med uppmaningen att måla på trottoaren vid entrén.

Botkyrkabyggen kommer arrangera Öppet hus i fler stadsdelar i Botkyrka kommun under sommaren. Förslagen och idéerna kommer att analyseras av Botkyrkabyggen, bearbetas och tas in i bolagets egen verksamhet och i de samarbeten som finns med bland annat kommun, polis och föreningar. För att ytterligare ta vara på alla bra idéer var illustratören Maja på Näset med under dagen. Med hennes hjälp växte bilder fram om mål och visioner för Fittja.

- Samtalen och bilderna är mycket inspirerande och viktiga i vårt arbete. Nästa steg i Fittja är att skapa dialoger som fångar barnens erfarenheter och drömmar. Barnens Fittja blir ytterligare en vägledning för Botkyrkabyggens arbete, vi ska skapa goda livsmiljöer för nästa generation, säger Charlotte Ekfeldt.


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen