Undvik stopp i avloppet och var rädd om miljönStopp i avloppet är alltid otrevligt. Det är dessutom dåligt för miljön att spola ner saker i toaletten som inte är menade att spolas ner. Tänk därför på de här 5 punkterna:

  • Häll aldrig matfett eller matolja direkt i köksvasken. Det stelnar i ledningarna och gör så att det kan bli stopp. Torka istället bort fettet eller oljan med ett papper eller häll det i en burk eller flaska med kork som du lämnar till återvinningscentralen.

  • Spola aldrig ner någonting annat än kiss, bajs och toalettpapper i toaletten. Använd inte mer papper än vad som behövs.

  • Om du har ett toablock i plast (en väldoftande dosa som hängs på insidan av toalettstolen) kan du byta ut den mot ett toablock i gel, som sätts fast direkt på toalettens innervägg. Doftblock i plast kan nämligen lossna och orsaka stopp i avloppet.

  • Rensa golvbrunnen i badrummet med jämna mellanrum. Även vattenlåset under handfat och diskbänk behöver rensas ibland.

  • Spola aldrig ner läkemedel i toaletten. Det orsakar inte avloppsstopp men det är inte bra för naturen och djurlivet. Läkemedelsrester i vattnet kan inte rensas bort i reningsverken och försvinner istället ut i hav och vattendrag. Där sprids de till fiskar och andra vattenlevande djur och organismer och kan orsaka hormonella förändringar och störningar.
REDAN STOPP I AVLOPPET?

Om det ändå skulle bli stopp i avloppet, som du inte kan åtgärda på egen hand, bör du snarast kontakta Felanmälan via Mina sidor eller ringa till 
08-530 694 90.


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen