Botkyrkabyggen öppnar Cold Spots

Nu stiger värmen. Vi öppnar därför ett antal Cold Spots – lokaler med AC där man kan komma för att kyla ned sig.

Botkyrkabyggen har installerat AC på utvalda adresser så att det finns en plats i varje bostadsområde dit man kan komma för att kyla ned sig. Satsningen är ett led i att underlätta för hyresgäster och andra i bolagets områden att hantera värmen. Ovanligt höga temperaturer är något som kommer bli allt vanligare som en följd av klimatförändringarna, därför vill Botkyrkabyggen ha en god beredskap.

- Nu stiger värmen och därför öppnar vi våra så kallade Cold Spots torsdag och fredag denna vecka samt måndag nästa vecka. Efter det blir det svalare och då har vi inte de lokalerna öppna. Men så snart det blir högre temperaturer igen kommer vi hålla öppet, säger Joe Martarian, affärsområdeschef på Botkyrkabyggen.

Botkyrkabyggens Cold Spots är bemannade med bolagets personal, sommarjobbare eller med representanter för Hyresgästföreningen. Lokalerna har närmast i tid öppet torsdag 25 juli klockan 10:00-16:00 och fredag 26 juli kl 10:00-14:30 samt måndag den 29 juli klockan 10:00-16:00. Därefter hålls de öppna när det är höga temperaturer, se uppdaterad information på www.botkyrkabyggen.se

Botkyrkabyggens Cold Spots finns på:

• Munkhättevägen 85 i Tumba
  • Odlingsvägen 20 i Storvreten
  • Odens väg 15 i Norsborg
  • Lagfartsvägen 8 i Alby
  • Värdshusvägen 10 i Fittja

Botkyrkabyggen installerar även AC i gemensamma lokaler i bolagets två hus med seniorbostäder på Gröndalsvägen 12B och Tullingebergsvägen 1B.

- Vi vet att äldre personer kan ha svårt att klara av värmen. Jag är glad att vi kan hjälpa till lite extra med det, säger Joe Martarian.

Botkyrkabyggen har även köpt in cirka 80 bordsfläktar som säljs till självkostnadspris till bolagets hyresgäster.

Mer information om det finns att läsa här.