Bilder från invigningen av konstverket i Fittja

Konstverket "Systrar utan gränser" gjorde i helgen succé när det invigdes och sattes upp på Botkyrkabyggens konstkub. Missade du invigningen? Här kommer en färgexplosion från Fittja och den alldeles speciella dagen.Konstverket "Systrar utan gränser" har under våren skapats av ett tjugotal kvinnor från Fittja. I söndags invigdes konstverket med en folkfest vid Botkyrkabyggens konstkub i Fittja.


Det var strålande sol och stekhett på parkeringen vid Konstkuben. 
Till höger: Konstkubens konstnärliga ledare Saadia Hussain.


Invigningen startade med att musikföreningen Rrriotsamba spelade sambamusik gåendes från Fittjas tunnelbana till Konstkuben.


Botkyrkabyggens miljövärd Awezan Abdullah är en av kvinnorna som har varit med i projektet och målat konstverket "Systrar utan gränser".


Efter sambamusik blev det poesiuppläsning av poeten Nicole Charro, som själv är uppvuxen i Fittja.


Och efter poesiuppläsningen höll Botkyrkabyggens vd Chris Österlund tal om projektet och Botkyrkabyggens sociala hållbarhetsarbete.

Irem Alici och Nazli Suvakci är liksom Awezan Abdullah två av kvinnorna som har varit med i projektet och målat konstverket "Systrar utan gränser". 

Vi fick även lyssna till tal från några av kvinnorna från projektet, som delade med sig av sina tankar om projektet, Fittja och systerskapet.
Från vänster: Irem Alici, Nazli Suvakci, Rumeysa Alici och Awezan Abdullah.

Varenda en av de medverkande systrarna fick ett målat porträtt av sig själva utdelat av konstnären Saadia Hussain. De fick även en varsin pensel för att de ska kunna fortsätta måla och skapa efter projektets slut.

 I tältet serverades det mängder av libanesisk mat och hela dagen ackompanjerades av musik som strömmade ur högtalarna och en riktigt varm och strålande sol. Tack till alla som kom för att hylla och fira Fittjas systrar och konstverket "Systrar utan gränser"!


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen