Botkyrkabyggens personal beredda att rädda livSms-livräddare är ett system för att larma frivilliga livräddare till ett misstänkt hjärtstopp i närområdet via sms-avisering. Botkyrkabyggens reparatör Linda Forsberg har varit sms-livräddare i många år, både privat och på sin tidigare arbetsplats. Därför kändes det självklart för henne att även vara sms-livräddare på Botkyrkabyggen.
– Som sms-livräddare i tjänsten har jag möjlighet att även rycka ut på larm under dagtid, säger Linda Forsberg. Att Botkyrkabyggen har sms-livräddare är positivt för både våra hyresgäster och andra, då det ökar tryggheten i våra områden.

Idag är två av Botkyrkabyggens hjärt- och lungräddningsutbildade medarbetare sms-livräddare; Linda Forsberg som arbetar i Alby i norra Botkyrka och Marina Sällström Wilmarsgård som arbetar i Tumba i södra Botkyrka. Båda deras tjänstebilar är utrustade med hjärtstartare, informationsskyltar om att hjärtstartaren finns och pocketmasker, vilket är andningsmasker som används vid mun-mot-mun-metoden.Botkyrkabyggens båda kundcenter i Alby och Tumba samt de två sms-livräddarnas bilar är numera utrustade med hjärtstartare. Redan innan bilarna utrustades var Linda Forsberg dock på utryckning fyra gånger under ett års tid. Istället för att använda hjärtstartare påbörjade hon då vanlig HLR.
– För mig finns det inget annat val än att hjälpa andra att öka deras chanser att överleva, säger Linda Forsberg. Om man har kunskapen, möjligheten och känner sig bekväm med det skulle jag absolut rekommendera att bli sms-livräddare.


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen