Systerskapets betydelse diskuteras på Systrarnas konsts första idéverkstad

Klockan är ett lördagen den 17 mars och verkstan på Mångkulturellt centrum i Fittja är fylld med kvinnor i olika åldrar. Varför? För att det är Konstkubens projekt Systrarnas konsts första idéverkstad förstås!Projektet Systrarnas konsts första idéverkstad startas igång med teambildning-övningar.
Systrarna ritar koncentrerat porträtt av varandra utan att titta på papperet och utan att släppa pennan. Lokalen fylls allteftersom av skratt och lika många roliga porträtt som det finns systrar i rummet.Idéverkstaden fortsätter med att projektets konstnärliga ledare Saadia Hussain ställer frågan ”Vad betyder systerskapet?”. Varje syster skriver ner ord som de associerar med systerskapet på post-it-lappar. Snart därefter pryds en av verkstadens väggar med gula och orangea lappar och ord som ”Familj”, ”Styrka” och ”Systrar utan gränser”.Avslutningsvis övergår fokuset till ett bord fyllt med bilder på kvinnor, höjda knutna nävar och andra symboler för kamp, styrka och mod. Uppgiften är nu att välja ut tre bilder var från bordet i syfte att visualisera systerskapets betydelse.

Efter två intensiva timmar av idéverkstaden är positiviteten och engagemanget fortfarande på topp. Systrarna lämnar verkstaden vars väggar nu förmedlar orden ”Power, ”Gemenskap” och ”Kärlek”. Arbetet med att måla en tavla på temat Systerskap är nu officiellt igång.

OM SYSTRARNAS KONST

Systrarnas konst är det nya konstprojektet vars resultat, från och med sommaren, kommer att pryda en av Konstkuben i Fittjas väggar under en tid framöver. Projektet sponsras av Botkyrkabyggen som vill synliggöra och stärka berättelser från Fittja. Denna gång Fittjas systrars berättelser. Systrarna träffas sju lördagar under våren för att medverka i idéverkstäder och målarverkstäder.


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen