Rekordmånga sommarjobbare hos Botkyrkabyggen i år


Antounila Danial, Joana Mara, Diloshan Shangar och Sara Gofar är några av ungdomarna som jobbat i Norsborg under sommaren, här tillsammans med arbetsledaren Shafig Yawar.

Under sommaren kommer rekordmånga sommarjobbare att arbeta hos Botkyrkabyggen med att bidra till rena och välskötta områden.

- Att erbjuda sommarjobb är en del av Botkyrkabyggens arbete för ökad social hållbarhet. Vi har ett ansvar som en stor aktör i kommunen och ser det som en självklarhet att erbjuda jobb till kommunens unga under sommaren, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

Varje sommar ger Botkyrkabyggen kommunens ungdomar möjlighet till jobb under några veckor. De vanligaste arbetsuppgifterna är att plocka skräp, måla och rensa ogräs. Sammanlagt har över 140 ungdomar fått jobb hos Botkyrkabyggen under sommaren, vilket är en ökning jämfört med förra året då 100 ungdomar fick jobb. Tillsammans med ytterligare cirka 10 arbetsledare har Botkyrkabyggen 150 anställda sommarjobbare i år.

- Vi får väldigt mycket tillbaka från sommarjobbarna. Både ny energi till bolagets arbete för välskötta och snygga bostadsområden och att potentiella framtida medarbetare får upp ögonen för oss, säger Susanne Axelsson Heldring.

Uttagningen till sommarjobb hos Botkyrkabyggen sker i samarbete med Botkyrka kommun.


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen