Eriksberg

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=bb550f17-c038-4a8b-9c67-6e514b342201

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=b22c111d-824b-419c-990f-f2aa22542379

Eriksbergsåsen ligger uppe på berget ovanför Norsborg med milsvid utsikt. Härifrån kommer du lätt ut i vackra grönområden och även lekplatser och gårdar i området har nyligen genomgått en upprustning.

Skolor och förskolor

På Eriksbergsåsen finns två förskolor och Hammerstaskolan, som är en F-9 skola. Närmaste gymnasieskola är St Botvids gymnasium i Hallunda.

Kultur, sport och fritid

Neadnför Eriksbergsåsen på Kärsby IP finns fotbollsplan, cricketarena, utegym och sporthall. I Hallunda finns rackethall och Brunna IP med fotbollsplaner, inomhushall och skridskobana. Bibliotek finns i Hallunda.

Service i området

I Norsborgs centrum finns livsmedelsaffär, restauranger, butiker och torghandel. I närliggande Hallunda finns ett större köpcentrum med bland annat systembolag, banker och vårdcentral.

Resvägar

Norsborg är sista hållplatsen på tunnelbanans röda linje och härifrån har du en uppgång till Eriksbergsåsen. Resan till centrala Stockholm tar drygt 30 minuter. Det finns gott om busslinjer till övriga delar av Botkyrka och har du bil är det nära till E4. För cyklister och fotgängare finns många upplysta gång- och cykelvägar.