Storvreten - den ljusa staden

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=42ae8a06-ded1-4bf2-9845-f311d5ae024b

/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=2168f3c2-60df-487c-9c57-1ae41617a1cb

Storvreten ligger på en bergskam med fantastisk utsikt och erbjuder en levande stads- och livsmiljö för barn, unga och vuxna. Här finns miljonprogrammets alla fördelar med stora bostäder, generösa grönytor, soliga gårdar och närhet till friluftsliv, samtidigt som det är nära till centrala Tumba med pendeltåg, butiker och samhällstjänster.

Skolor och förskolor

Det är nära till förskolor i Storvreten. För äldre barn har Skogsbacksskolan årskurserna F-3 och  Storvretsskolan 4-9. Närmaste gymnasium ligger i centrala Tumba.

Kultur, sport och fritid

Storvretsparken ger möjlighet till lek och rekreation och är områdets självklara mötesplats. Det finns gott om grönområden att ströva i och sporthall, bollplaner och badhus. Motionsspåren knyter an till det spårsystem som binder ihop såväl Brantbrink som Harbro och Lida friluftsområde. I närliggande Tumba centrum finns bland annat ishall, sporthall, bibliotek och bio.

Service i området

I Storvretens centrum finns livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och frisör. För all övrig service är det nära till Tumba centrum, med en rad större butikskedjor, apotek, systembolag, livsmedelsaffärer, restauranger, bibliotek och medborgarkontor.

Resvägar

Det går flera busslinjer via Storvreten som tar dig till Tumba pendeltågsstation. Pendeltåget från Tumba till centrala Stockholm tar cirka 25 minuter och ungefär lika lång tid tar det till Södertälje. Från Tumba går också bussar till övriga kommundelar.