Betala hyran

Så länge du betalar hyran är bostaden din. Därför är det viktigt att du betalar hyran i tid. Senaste den sista vardagen i varje månad ska den vara betald. Vill du vara säker på att hyran betalas i tid? Lämna in anmälan för Autogiro!

E-faktura

Du kan enkelt betala hyran via e-faktura, som du får direkt i din internetbank. Med e-faktura får du dina räkningar samlade i internetbanken, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda räkningar. Dessutom är det miljövänligt!

Du anmäler till din bank att du vill betala hyresavin från Botkrykabyggen via e-faktura. När e-fakturan kommer är alla uppgifter som OCR-nummer, betalningsdag och belopp ifyllda i förväg och kan inte bli fel. För att betala räkningen väljer du bara konto och godkänner betalningen. Om du inte ändrar i belopp eller betaldatum så ser banken till att mottagaren får pengarna den dag som står i betalningen (förfallodagen).

Autogiro

Självklart vill vi att det ska vara enkelt för dig att vara hyresgäst hos oss. Därför erbjuder vi dig att kostnadsfritt ansluta dig till Autogiro. Använder du dig av autogirot, kommer din hyresinbetalning att ske automatiskt.

Autogiro är en trygg tjänst. Du behöver inte oroa dig för att missa att betala hyran. Vi ser till att betalningen alltid görs på rätt dag, varken för tidigt eller för sent. Hyran dras från ditt bankkonto varje månad på förfallodagen. Är förfallodagen en helgdag dras summan vardagen innan.

1. Du får alltid besked om hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Inga pengar dras utan att du vet om det
2. Du riskerar inte dröjsmålsränta eller förseningsavgift
3. Är Du bortrest blir hyran betald utan att du behöver bekymra dig.

Vad händer om det saknas pengar på kontot?
Du måste se till att det finns pengar på kontot på förfallodagen.
Om det saknas pengar på kontot helt eller delvis dras det inte något belopp. Då måste du själv betala in hyran på annat sätt.

Hur gör jag om jag vill betala med autogiro?
Skriv ut pdf-blanketten här intill och skicka till oss, eller kontakta oss på KundCenter, 08-530 694 90.

Läs mer om vad som gäller vid Medgivande av Autogiro.

AB Botkyrkabyggen eller Fastighets AB Alfågeln?

Om du är osäker om du är hyresgäst hos AB Botkyrkabyggen eller Fastighets AB Alfågeln så kan du se detta på din hyresavi.

Vilket bankgiro ska jag använda?

AB Botkyrkabyggen: 5666-7181
Fastighets AB Alfågeln: 5753-0438

Undantag: För vissa adresser i Riksten (Gångarstigen 1-9, Annabergsvägen 10-16 och Flottiljvägen 180-184, samt parkeringsplatser på Gångarstigen 1-9 och Annabergsvägen 10-12) används bankgiro 795-1411.

Autogiroanmälan

Blankett för autogiroanmälan AB Botkyrkabyggen