Fittja

Karta - Fittja

Fittja ligger mycket naturskönt och många av lägenheterna, som ligger i loftgångshus eller punkthus, har sjöutsikt, egen täppa eller kolonilott. Några gårdar har fått rejäla ansiktslyftningar under de senaste åren, och arbetet fortsätter.

Sport, fritid och kultur

I och runt Fittja finns bibliotek, samlingslokaler och idrottsplats. Utomhusbad finns vid Fittja äng och i Slagsta. I Fittja ligger det ena av kommunens två inomhusbad. Några minuters bilfärd från Fittja centrum ligger Skrefsta ridanläggning och Flottsbro skidanläggning med upplysta skidbackar med lift. Ungdomens Hus bredvid centrum är för många Fittjaungdomar den självklara mötesplatsen.

Förskola och skola

Det finns tre förskolor och två grundskolor, Tallidsskolan, en F-6
skola, och Fittjaskolan Botkyrka Norra med F-9.

Kommunikation

Fittja har utmärkta kommunikationer. Tunnelbanan till centrala Stockholm tar ungefär 25 minuter. Ett väl utbyggt bussnät klarar alla tvärkommunikationer.

Service

Fittja centrum har ett brett utbud av kommunal och kommersiell service. Här finns exotiska restauranger och butiker. Inom gångavstånd finns vårdcentral och flera stormarknader. Det kommunala medborgarkontoret ger tillgång till fullständig kommuninformation.