Fittja

Fittja ligger naturskönt vid Albysjön. Lägenheterna ligger i loftgångshus eller punkthus. Några gårdar har fått rejäla ansiktslyftningar under de senaste åren, och arbetet fortsätter.

Fritid och skola

I och runt Fittja finns bibliotek, samlingslokaler och idrottsplats. Utomhusbad finns vid Fittja äng och i Slagsta. I Fittja ligger det ena av kommunens två inomhusbad. I närheten ligger Flottsbro skidanläggning med upplysta skidbackar med lift. Ungdomens Hus bredvid centrum är för många Fittjaungdomar den självklara mötesplatsen. Det finns flera förskolor och två grundskolor, Tallidsskolan med årskurserna F-6, och Fittjaskolan Botkyrka Norra med F-9.

Kommunikation

Fittja har utmärkta kommunikationer. Tunnelbanan till centrala Stockholm tar ungefär 30 minuter. Ett väl utbyggt bussnät klarar alla tvärkommunikationer.

Service

Fittja centrum har ett brett utbud av kommunal och kommersiell service. Här finns restauranger och butiker och inom gångavstånd finns vårdcentral och flera stormarknader. Det kommunala medborgarkontoret ger tillgång till fullständig kommuninformation.