Albydalen

Albyområdet har fått flera rejäla ansiktslyftningar. Många hus har fått nya fasader i ljusa färger. Säkra källarförråd har tillkommit etappvis och tvättstugorna har renoverats. Inne på gårdarna finns gott om fina lekplatser med mycket grönska.

Fritid och skola

I Alby finns goda möjligheter för såväl fritids- och sportsysselsättningar som rekreation. I närheten finns både badplats och slalombacke. På det stora Albyfältet finns kolonilotter, och längre ner vid sjön ligger båtklubben. Här ligger också det kreativa centret Subtopia där bland andra Cirkus Cirkör håller till. I Albydalen finns Kvarnhagsskolan som är en F-9 skola. I Hallunda finns St Botvids gymnasium.

Kommunikation och service

Med tunnelbana är det 30 minuter till centrala Stockholm. Bussar går till övriga kommundelar. I Alby centrum finns affärer, restaurang, postservice, apotek och torghandel. Dessutom finns medborgarkontor med tillgång till fullständig kommunal informationsservice. Här finns också vårdcentral.