Nyproduktion i Riksten Friluftsstad - småstadskänsla med naturen runt knuten

Bokyrkabyggen uppför 72 lägenheter färdiga för inflyttning under 2017.

Hösten 2016 påbörjades arbetet med den tredje etappen av Botkyrkabyggens hyreslägenheter i Riksten, Tullinge.
I dagsläget finns i området en blandning av bostadstyper och en utpräglad småstadskänsla kännetecknar området. Här finns utbildningsmöjligheter och all slags service på bekvämt avstånd. Samtidigt ligger naturen alldeles runt knuten, med bland annat Lida Friluftsområde som erbjuder ett varierat utbud, t.ex. vandringsleder, skidbacke, bad- och fiskemöjligheter.

Lägenheterna

De 72 nyproducerade lägenheterna är uppdelade på:

• 3 st. 4-våningshus med 16 lägenheter (hälften 2 r.o.k och hälften 3 r.o.k)
  • 3 st. 2-våningshus med 8 lägenheter (hälften 2 r.o.k och hälften 3 r.o.k)

Hiss finns i samtliga hus. Separata lägenhetsförråd är placerade på gården.

Kommunikationer

Med buss tar man sig de tre kilometerna till Tullinge station och därifrån tar det sedan cirka 20 minuter med pendeltåg till centrala Stockholm eller Södertälje.

Historisk mark

Det område som idag kallas Riksten har lockat till sig människor långt innan vår tid. Vid utgrävningar har man hittat boplatser som daterats tillbaka till stenåldern, 10 000 till 4 000 år f.Kr. Platsens mer moderna historia har präglats av flyg. Från slutet av 1940-talet och fram till 2004 fanns både militär och civil flygverksamhet i Riksten genom F18 som lades ner 1985. På det gamla flygfältet byggs nu bland annat bostäder, skola, förskolor och en ny historisk epok tar vid.

Förmedling av lägenheter

Den första etappen med 16 lägenheter står klar för inflytt den 1 september. De två resterande etapperna blir inflyttningsklara senare i höst. Lägenheterna förmedlas via Botkyrkabyggens köer och Bostadsförmedlingen i Stockholm. Håll utkik på respektive hemsida!

Projektet

Byggstart: Hösten 2016