TrädgårdsBo

För dig som gillar att vara utomhus - hemma

Att bo i flerbostadshus i förorten och samtidigt ha tillgång till en egen trädgård där man kan plantera växter och odla egna grönsaker – är det möjligt? Javisst! Hos Botkyrkabyggen finns sedan i mars 2015 boende­konceptet TrädgårdsBo. Det är till för dig som älskar att vistas utomhus även när du är hemma.
Kanske tycker du också det är roligt att påta i jorden och odla dina egna grönsaker och kryddor, för att sedan använda på middagsbordet.
Vår önskan är att kunna erbjuda det där lilla extra till hyresgäster som vill engagera sig och bli en inspirationskälla för hela området.

Vad innebär TrädgårdsBo?
Ett 90-tal lägenheter i Fittja, Norsborg och Tullinge faller idag inom ramen för TrädgårdsBo, det vill säga en lägenhet i ett flerbostadshus med en trädgård på mellan 45 och 120 kvadratmeter.

Här finns TrädgårdsBo.

Hur söker jag?
TrädgårdsBo-lägenheter läggs ut på Botkyrkabyggens hemsida på samma sätt som andra lediga lägenheter. Du kan alltså inte söka specifikt till dessa boenden utan får hålla utkik efter TrädgårdsBo i vår vanliga bostadskö. TrädgårdsBo-lägenheter publiceras i bostadskön för de boende i Botkyrkabyggen.

Tillval Trädgård
Önskar du som bor i Trädgårds­Bo ge din uteplats ett extra uppsving har du möjlighet att välja tillval Trädgård. Mot ett hyrestillägg får du då tillgång till ett paket som innefattar bland annat:

• Vattenkran utomhus där det är möjligt
  • Eluttag utomhus
  • Utebelysning
  • Förrådsbyggnad utomhus för trädgårdsredskap
  • Iordningställande av markytor
  • Staket mot grannen

Läs mer om paket och priser.

Trädgårdar för alla
Alla är välkomna som hyresgäster i TrädgårdsBo, men extra bra passar förstås personer som njuter av att vistas i en trädgård. Har man dessutom ett intresse för växter och odling är det en extra bonus.
Som hyresgäst får du underteckna ett skötselavtal där du förbinder dig att hålla din uteplats i gott skick.
Tanken med TrädgårdsBo är att dessa ska bli blomstrande mötesplatser som bidrar till inspiration, trivsel och sammanhållning i området.

Välkommen att trivas i TrädgårdsBo!

Johannas trädgårdstips

Goda råd, tips och idéer om allt som har med trädgård och odling att göra.

Läs Johannas tips här!