Så här söker du p-plats eller garageplats

Som hyresgäst hos oss kan du söka lediga parkerings- och garageplatser i ditt bostadsområde.

Du som har tecknat bostadsavtal, men inte flyttat in ännu, kan också reservera p-plats/garage.

Hur går det till?

Vi publicerar lediga platser löpande. Det är först till kvarn som gäller.

Läs gärna i guiden "boka parkering" i rutan till höger hur du gör för att söka parkering i ett visst område. Då ser du snabbare vilka möjligheter som finns just där du söker.

Du som bor på följande ställen, kontakta istället din bovärd för att boka parkering:

• Grödingevägen
  • Gröndalsvägen
  • Munkhättevägen
  • Hamringevägen
  • Tullinge

Så här söker du

• Logga in på Mina Sidor.
  • Under fliken Intresseanmälan parkeringsplats registrerar du din intresseanmälan för p-plats eller garageplats och kan sedan börja söka.
  • Under ”Ledigt att hyra” visas lediga platser.
  • När du har hittat en plats som du vill hyra, anmäler du intresse på önskad plats.
    Vi rekommenderar att du tittar på platsen innan du anmäler intresse.
  • När du anmäler intresse godkänner du samtidigt ”De allmänna avtalsvillkoren” , se länken här till höger
  • Du får besked direkt att platsen har reserverats för dig och du "skriver på" kontraktet med en kod.  OBS! Du har bara 24 timmar på dig att skriva in koden, därefter raderas din intresseanmälan för platsen.

Viktigt att veta

• För att kunna hyra en plats, måste du ha ett bostadsavtal med Botkyrkabyggen och måste ha skött hyresbetalningarna.
  • Platsen är avsedd för uppställning av personbil.
  • Vi skickar inte ut något pappersavtal.
  • Avtalet är bindande efter första inbetalningen.
  • Avtalsdatum är den 1:a eller 15:e i månaden beroende på vilket datum din intresseanmälan görs eller från vilket datum parkeringsplatsen blir ledig. Botkyrkabyggen kan inte ändra avtalsdatum.
  • Om du parkerar på bokad plats innan ditt avtal börjat gälla, riskerar du att få p-böter som du själv får betala.
  • Vid utebliven hyra förfaller avtalet, och rätten till p-platsen går förlorad.
  • Du kan se avtalet på Mina sidor.
  • Du kan hyra högst två platser.
  • Via e-post kan du prenumerera på lediga platser.
  • Garagenycklar kvitteras ut från och med tillträdesdatum hos din Bovärd. Om den 1:a eller den 15:e är en helgdag så är tillträdesdatum den första vardagen efter helgen.
  • Botkyrkabyggen har rätt att utan föregående uppsägning av avtalet, höja kostnaden för garaget/parkeringsplatsen

Uppsägning

• Det är alltid 3 månaders uppsägningstid på p-platser/garage.
    OBS! Hyr du en plats och vill byta mot en annan är det 3 månaders uppsägningstid på platsen som sägs upp.
  • Uppsägning av bilplats gör du bekvämt från Mina sidor.

Här hittar du

Allmänna avtalsvillkor för garage/ p-plats

Känns det svårt? Här hittar du en guide

Boka parkering - så här gör