Miljötvättstugor

Grattis - du tvättar i en miljötvättstuga!

För Botkyrkabyggen är arbetet med att spara energi och bidra till ett hållbart samhälle en hjärtefråga. Den 1 november 2012 förvandlades de flesta av våra tvättstugor till miljötvättstugor. Tanken är att vi vill ge dig som hyresgäst möjlighet att påverka din hyra - samtidigt som du hjälper miljön. Det innebär att vi sänker din grundhyra samtidigt som du behåller ett visst antal tvättar som ingår i denna. Hur många beror på hur stor din lägenhet är. Genom att bara köra välfyllda maskiner kan vi tillsammans spara in på både el och vatten.

Tvätta miljösmart och spara pengar. Både du och miljön är vinnare!

Så här fungerar miljötvättstugan

• I samband med införandet sänktes din grundhyra - hur mycket beror på hur stor lägenhet du har (se nedan).
  • Ett visst antal tvättar per månad ingår i grundhyran - hur många beror på hur stor din lägenhet är (se nedan). Tvätt i grovtvättmaskin räknas som 2 vanliga tvättar.
  • Vill du tvätta fler tvättar än de som ingår i hyran betalar du för varje extra maskin du tvättar.
  • Varje extra tvätt i vanlig tvättmaskin kostar 14 kronor och i grovtvättmaskin 28 kronor - grovtvättmaskinerna är alltid märkta med siffran 15.
  • Kostnaden för eventuella extratvättar läggs automatiskt på din hyra. Du behöver inte anmäla att du tvättar fler tvättar än de som ingår.
  • På hyresavin kan du att se när du har tvättat och hur många tvättar (Också du som betalar via autogiro kommer att få en hyresavi hemsänd om du tvättat fler tvättar än de som ingår i hyran. Detta för att du ska kunna ha koll på hur mycket du tvättar).
  • Vill du veta hur mycket du har tvättat just den här månaden, gå in under fliken "Tvättstugebokning" på Mina sidor och titta i listan "Min tvätt" som du hittar direkt under bokningslistan. Där kan du också bläddra bakåt till tidigare månader.
  • Bor du i KompisBo gäller antalet tvättar som ingår i hyran för varje enskilt kontrakt.

Vad gäller för din lägenhet?

Är din lägenhet:

Sänks din hyra med:

Antal vanliga tvättar som
ingår i hyran/månad:

1 rum och kök

50 kr/mån

8

2 rum och kök

70 kr/mån

10

3 rum och kök

90 kr/mån

12

4 rum och kök

110 kr/mån

14

5 rum och kök

6 rum och kök

7 rum och kök

16

Obs! VARJE gång en tvättmaskin startas räknas det som en tvätt. Alltså - om du efter avslutat tvättprogram startar maskinen på nytt för att köra en extra centrifugering så har du i och med detta förbrukat en tvätt.

Beslut om införande av miljötvättstugor har skett via förhandling med Hyresgästföreningen.

Här kan du se en film om hur miljötvättstugan fungerar.