Tuna

Tuna ligger på gångavstånd från Tumba centrum. I Tuna kan du välja mellan att bo i låg- eller höghus. Husen är byggda 1958-1963. Utefter Tumbavägen ligger de s.k. trapphusen. Mot skogsbrynet avtecknar sig punkthusen, och låghusen formerar sig i fyra borgar med olika färgsättning. Området erbjuder härlig utemiljö för barn.

Fritid och skolor

Det finns flera bollplaner i Tuna. I Tumba finns ishall, sporthall, bio, konsthall och bibliotek. Här finns förskolor och Tunaskolan, som är en F-9 skola. I närheten ligger Tumba Gymnasium och Xenter, som erbjuder komvux och yrkeshögskoleutbildningar.

Kommunikation

Flera busslinjer trafikerar området, och på några minuter är du i Tumba centrum, där pendeltågsstationen och bussterminalen ligger. Pendeltåg till centrala Stockholm tar 25 minuter. Lika snabbt, fast åt andra hållet, kommer man till Södertälje. Från Tumba finns en rad bussförbindelser till övriga Botkyrka.

Service

Tuna har ett eget litet centrum med bland annat livsmedelsaffär, kiosk och pizzeria. Inom gångavstånd finns Tumba centrum med en rad större butikskedjor, post, banker, apotek, systembolag, livsmedelsaffärer och restauranger. Medborgarkontor med tillgång till fullständig kommunal informationsservice finns i Tumba centrum.