Tuna

Karta - Tuna

Tuna ligger på gångavstånd från Tumba centrum. I Tuna kan du välja mellan att bo i låg- eller höghus. Husen är byggda 1958-1963. Utefter Tumbavägen ligger de s.k. trapphusen. Mot skogsbrynet avtecknar sig punkthusen, och låghusen formerar sig i fyra borgar med olika färgsättning. Området erbjuder härlig
utemiljö för barn.

Sport, fritid och kultur

Det finns flera bollplaner i Tuna. I Tumba finns ishall, sporthall, bio, konsthall och bibliotek med IT-inriktning.

Förskola och skola

Här finns förskolor och den nyligen om- och tillbyggda Tunaskolan, som är en F-9 skola. På Tumba gärde ligger Tumba Gymnasium och Xenter (tidigare Grafiskt Centrum), där även Stockholms Universitet har Multimedialinjen.

Kommunikation

Flera busslinjer trafikerar området, och på några minuter är du i Tumba centrum. Här ligger pendeltågsstationen och bussterminalen. Pendeltåg till centrala Stockholm tar 25 minuter. Lika snabbt, fast åt andra hållet, kommer man till Södertälje. Från Tumba finns en rad bussförbindelser till övriga Botkyrka.

Service

Tuna har ett eget litet centrum med bl a livsmedelsaffär, kiosk och pizzeria. Inom gångavstånd finns Tumba centrum med en rad större butikskedjor, post, banker, apotek, systembolag, livsmedelsaffärer och restauranger. Dessutom finns ett bibliotek med IT-inriktning och konsthall. Medborgarkontor med tillgång till fullständig kommunal informationsservice finns i Tumba centrum.