Tumba Centrum

Tumba är centralorten i Botkyrka kommun och har vuxit fram runt järnvägen. I Tumba blandas gammalt med nytt och här samsas kvarter från tidigt 1900-tal med nyproduktion. I Tumba C finns bland annat ett köpcentrum, kommunalhus och polisstation. Runt Tumba finns goda möjligheter till naturupplevelser.

Fritid och skola

Det är nära till Storvretens grönområde med motionsspår, strövområden och inomhusbad. Bollplaner finns i Tuna. I Tumba finns ishall, sporthall, bio, konsthall och bibliotek. Här finns förskolor och i Tuna ligger Tunaskolan, med klasserna F-9. Centralt ligger Tumba Gymnasium och Xenter som erbjuder komvux och yrkesutbildningar.

Kommunikation

I anknytning till centrumanläggningen ligger pendeltågsstationen och bussterminalen. Pendeltåg till centrala Stockholm tar 25 minuter. Åt andra hållet kommer du till Södertälje på en kvart. Från Tumba utgår en rad bussförbindelser som knyter ihop kommunen, till Tullinge, Storvreten, Vårsta och norra Botkyrka.

Service

I Tumba Centrum har du nära till det mesta. Pendeltågs- och busstationen ligger i direkt anknytning till centrumgallerian. I centrum finns en rad större butikskedjor, post, banker, apotek, systembolag, livsmedelsaffärer och restauranger. Medborgarkontor med tillgång till fullständig kommunal informationsservice finns i Tumba centrum.

Lägenheterna i Tumba C är alla mycket centralt belägna och det är nära till all service. De äldsta bostadsområdena är från 50- och 60- talet.