Tumba Centrum

Karta - Tumba Centrum

Tumba är centralorten i Botkyrka kommun och har vuxit fram runt järnvägen. I Tumba blandas gammalt med nytt och här samsas kvarter från tidigt 1900-tal med pågående nyproduktion. I Tumba C finns inomhuscentrum, kommunalhus, pastorsexpedition och polisstation. Runt Tumba finns goda möjligheter till naturupplevelser.

Sport, fritid och kultur

Det är nära till Storvretens grönområde med motionsspår, strövområden, minigolf och inomhusbad. Bollplaner finns i Tuna. I Tumba finns ishall, sporthall, bio, konsthall och bibliotek med IT-inriktning.

Förskola och skola

Centralt ligger Tumba Gymnasium med bla Xenter (tidigare Grafiskt Centrum), där även Stockholms Universitet har Multimedialinjen. Här finns förskolor och Tunaskolan, som är en F-9 skola.

Kommunikation

I anknytning till centrumanläggningen ligger pendeltågsstationen och bussterminalen. Pendeltåg till centrala Stockholm tar 25 minuter. Lika snabbt, fast åt andra hållet, kommer man till Södertälje. Från Tumba utgår en rad bussförbindelser som knyter ihop kommunen, till Tullinge, Storvreten/Vårsta och till norra Botkyrka.

Service

I Tumba Centrum har du nära till det mesta. Pendeltågs- och busstation ligger i direkt anknytning till centrumgallerian. I centrum finns en rad större butikskedjor, post, banker, apotek, systembolag, livsmedelsaffärer och restauranger. Dessutom finns ett bibliotek och konsthall. Medborgarkontor med tillgång till fullständig kommunal informationsservice finns i Tumba centrum.

Lägenheterna i Tumba C är alla mycket centralt belägna och det är nära till all service. De äldsta bostadsområdena är från 50- och 60- talet. Det senaste tillskottet är 49 nyproducerade lägenheter i Tumba Park, med gångavstånd till pendeltåg och inomhuscentrum.