5 tips mot brand i din elektronik

Många vanliga hemelektronikprodukter som mobilladdare, datorer eller hoverboards kan utgöra en brandfara om de hanteras på fel sätt. Som tur är finns det några enkla saker att tänka på för att undvika att olyckan är framme.

  • Ladda aldrig dina produkter nära något brännbart. Ladda på ett hårt underlag, inte i sängen eller soffan. Ha inte brännbart material på, under eller runt datorn en längre tid.
  • Lämna inte laddaren i väggen utan uppsikt under en längre tid. Om det är möjligt, ladda inte på natten. Helst ska du bara ladda dina produkter när du är hemma och kan ha uppsikt över dem. När produkten är färdigladdad, dra ur kontakten.
  • Använd originalladdare och CE-märkta produkter. På så sätt minskar du ytterligare risken för överhettning eftersom den risken är större bland produkter av sämre kvalitet. Bara för att laddningskabeln passar betyder det inte att den är säker att använda.
  • Släng alla trasiga laddare, sladdar och batterier. Lämna trasig elektronik till din närmaste återvinningsstation om du inte har en fraktion för elavfall i ditt grovsoprum.
  • Se till att din brandvarnare fungerar. Ha som vana att med jämna mellanrum kontrollera din brandvarnare.

 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen