Qvinna i Botkyrka

Botkyrkabyggens nyaste arbetsmarknadssatsning Qvinna i Botkyrka innebär att 9 tidigare långtidsarbetslösa kvinnor har fått arbete hos Botkyrkabyggen i Fittja. Alla kvinnorna bor också i Botkyrkabyggens hus i Fittja. Arbetet består i att städa trapphus och se över utemiljön samtidigt som de med hjälp av sin lokala förankring verkar som ambassadörer för Fittja och skapar trygghet och trivsel i området. En dag i veckan får de också undervisning i svenska.

Projektet är en jämställdhetssatsning som är en del i Botkyrkabyggens hållbarhetsarbete. Kvinnorna är anställda under ett år och tanken är att de ska kunna jobba kvar hos Botkyrkabyggen efter det. Botkyrkabyggen vill hjälpa dessa kvinnor att komma ut i arbetslivet och få möjlighet till sin egen försörjning, vilket är en jämställdhetsfråga. Efter satsningens början har trapphusen och utemiljön runt Botkyrkabyggens hus i Fittja dessutom blivit renare och tryggare.

Planen är att satsningen ska spridas till fler av Botkyrkabyggens områden. Till hösten 2018 utökas satsningen och startas upp i Norsborg som andra område efter Fittja.

 Se filmen om Qvinna i Botkyrka: 

Qvinna i botkyrka i media

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen