Alla måste ha en hemförsäkring!

För att få hyra en bostad hos Botkyrkabyggen måste du ha en giltig hemförsäkring. Att slarva med detta kan få katastrofala följder, till exempel vid en brand.

Om olyckan är framme och du drabbas av en brand i din lägenhet täcker hemförsäkringen kostnaden för att ersätta de saker som fanns i lägenheten, till exempel möbler, kläder och elektronik. Försäkringen gör också att du slipper betala hyresvärden för sanering och återställande av lägenheten. Det kan röra sig om hundratusentals kronor, ibland uppåt en miljon.

Har du ingen försäkring blir du som kontraktsinnehavare personligen skyldig hyresvärden dessa pengar. Det innebär att hyresvärden skickar en faktura för kostnaden till dig. Betalas den inte i tid går ärendet vidare till inkasso och därefter kronofodgen.

Vanligen tecknar man en hemförsäkring för ett år i taget och den kostar inte mer än någon hundralapp i månaden. Du kan själv jämföra olika hemförsäkringar och hitta den som passar dig bäst på www.konsumenternas.se.

Botkyrkabyggen har en överenskommelse med Trygg-Hansa som hjälper dig att komma igång. Som nyinflyttad erbjuds du försäkringen TryggaHemmet utan kostnad de första två månaderna. Därefter får du ett erbjudande om fortsatt hemförsäkring med rabatt. Även du som inte är nyinflyttad kan teckna hemförsäkring med rabatt. Läs mer om erbjudandet via länken i rutan här intill.

Hemförsäkring

skaffa försäkring snabbt och enkelt

Som hyresgäst hos Botkyrkabyggen får du rabatt på hemförsäkringen TryggaHemmet hos Trygg-Hansa. Läs mer och teckna din försäkring här: www.trygghansa.se/botkyrkabyggen

 

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen