Enligt hyreslagen ska hyresgästen se till att grannar inte utsätts för störningar samt iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick i fastigheten. Hyresgästen är även skyldig att se till att detta följs av hushållsmedlemmar, gäster eller annan som hyresgästen inrymt i lägenheten eller som där utför arbete för hans räkning.

Ordningsreglerna nedan är inte fullständiga vilket innebär att sådant som inte har angivits också kan utsätta grannar för störningar.

Väljer man att bortse från nedanstående kan man bli ersättningsskyldig.

Trivselregler - förenklat

För att alla skall trivas hos oss är det viktigt att följa våra trivselregler. Här följer ett sammandrag.

  • Alla har rätt till lugn och ro i sitt hem. Därför skall du alltid ta hänsyn till dina grannar. Förvarna om du skall ha fest och kom ihåg att dina gäster är ditt ansvar.
  • Entré, trapphus och hissar är husets ansikte utåt. Hjälp oss att hålla dem fria från skräp och klotter. Rökförbud råder i alla gemensamma utrymmen.
  • Gården är en gemensam plats för lek och avkoppling. Hjälp oss att ge barnen en säker och trygg miljö att leka i. Släng inte skräp, fimpar och glas på marken. Håll din hund och katt kopplad.
  • Se till att ditt avfall hamnar där det ska. Hushållssopor ska paketeras väl och läggas i soptunnan. Glas, tidningar, kartong, plastförpackningar och metallförpackningar läggs i särskilda behållare. Grovsopor lämnas i grovsoprummet.
  • Garage och parkeringsplats får endast användas för parkering av bilar i kördugligt skick. Inte för reparation eller biltvätt.

De fullständiga reglerna hittar du här