Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Tumba

I det här numret av nyhetsbrevet: 

LÄS TIDIGARE NYHETSBREV

2019

Nummer 1 2019

2018

Nummer 2 2018

Nummer 1 2018

DU VET VÄL OM ATT DU MÅSTE HA EN HEMFÖRSÄKRING? 

För att få hyra en bostad hos Botkyrkabyggen måste du ha en giltig hemförsäkring. Att inte ha det kan få katastrofala följder. Om du t.ex. drabbas av en brand i din lägenhet täcker hemförsäkringen kostnaden för att sanera lägenheten. Har du ingen försäkring blir du som hyresgäst personligen skyldig hyresvärden dessa pengar. Som hyresgäst hos Botkyrkabyggen får du rabatt på hemförsäkring hos Trygg-Hansa. Läs mer här.
Några av de sammanlagt nästan 30 ungdomar som har arbetat med att hålla Tumbaområdena rena och snygga i sommar.

REKORDMÅNGA SOMMARJOBBARE I ÅR                                                                

Du kanske har sett dem gå runt mellan husen i sina gula t-shirts när de plockat skräp eller rensat ogräs? Det är Botkyrkabyggens sommarjobbare du sett! Under sommaren har de bidragit till ett rent och välskött bostadsområde.
- Att erbjuda sommarjobb är en del av Botkyrkabyggens arbete för ökad social hållbarhet. Vi har ett ansvar som en stor aktör i kommunen och ser det som en självklarhet att erbjuda jobb till kommunens unga under sommaren, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

Mellan juni och augusti har sammanlagt runt 28 ungdomar arbetat i Tumba, uppdelat på tre perioder. De har bland annat plockat skräp och rensat ogräs och på så sätt bidragit till ett rent och välskött område.
- Vi får också väldigt mycket tillbaka från sommarjobbarna. Både ny energi till bolagets arbete för välskötta och snygga bostadsområden och att potentiella framtida medarbetare får upp ögonen för oss, säger Susanne Axelsson Heldring.

Varje år ger Botkyrkabyggen kommunens ungdomar möjlighet till jobb under några veckor. Sammanlagt har över 140 ungdomar fått jobb hos Botkyrkabyggen under sommaren, vilket är en ökning jämfört med förra året då 100 ungdomar fick jobb. Tillsammans med ytterligare cirka tio arbetsledare har Botkyrkabyggen haft 150 anställda sommarjobbare i år. Uttagningen till sommarjobb hos Botkyrkabyggen sker i samarbete med
Botkyrka kommun.

Upp ↑


 

RENOVERADE TAK I HAMRINGE

Ett stort takupprustningsprojekt pågår just nu i Hamringe där Botkyrkabyggen renoverar taken på alla husen. Taken läggs om helt med nya takpannor i tegel och betong. Taksäkerheten kommer att förbättras och dessutom byts stuprör och hängrör ut.

Renoveringen görs för att taken är gamla och slitna och i behov av underhåll.
Genom att lägga om taket kan risken för vattenskador vid regn minska. De nya taken ser också fräschare ut. Alla arbeten planeras att vara klara i slutet av oktober.

I samband med takomläggningen har Botkyrkabyggen också förbättrat brandsäkerheten i radhusen för att ytterligare försvåra för eld att sprida sig mellan vindarna på husen. I augusti byttes även en avloppsledning ut i området.

Botkyrkabyggen hoppas att ni blir nöjda med de nya, fina taken.


FLERA FÖNSTERBYTEN PÅ GÅNG

Botkyrkabyggen har flera fönsterbyten på gång runt om Tumbaområdet. Fyra hus i Tuna, Segersjö och Vårsta ska få nya fönster under året. Fönstren byts ut till nya som är mer energieffektiva och tätare än de gamla.

På Tunavägen 36 planeras arbetena sätta igång efter sommaren och bli klara innan året är slut.

I Segersjö är det huset på Segersjövägen 2–10 som kommer att få nya fönster. Arbetena beräknas starta efter sommaren och vara klara under hösten.

I Vårsta är det Ringvägen 2 A-D samt 4 A-G som kommer att få nya fönster. Arbetena planeras att starta efter sommaren och vara färdiga innan året är slut.


Upp ↑

NY LAG OM RÖKFÖRBUD

På grund av en ny lag om tobak är det från den 1 juli 2019 förbjudet att röka på en rad offentliga platser. Rökförbudet gäller bland annat på lekplatser, entréer till offentliga lokaler och uteserveringar.

Det innebär att det nu är förbjudet att röka på de flesta lekplatser på Botkyrkabyggens gårdar. Rökförbudet gäller också vid vissa entréer till lokaler som är öppna för allmänheten. Botkyrkabyggen har satt upp skyltar om att rökning är förbjudet på de platser där rökförbudet gäller.

Vänligen respektera rökförbudet.     

SEGERSJÖ HAR NYA GARAGEDÖRRAR

I somras byttes garagedörrarna ut till alla singelgarage i Segersjö, förutom på Kyrkvärdsvägen 23 där dörrarna var så pass nya att de inte behövde bytas.
De nya garagedörrarna är av bättre kvalitet än de gamla och kräver därför mindre underhåll.
Botkyrkabyggen hoppas att ni som använder garagen är nöjda med bytet.


 

MISSA INTE ALLT SOM HÄNDER!

  • Lördag 12 oktober: Städ- och planteringsdag med grillning klockan 10-15
Tyck till om ditt område:
  • Fredag 6 september: Dialog om Grödinge klockan 10-15 på Ringvägen 2 A (gaveln)
  • Fredag 13 september: Dialog om Tullinge klockan 10-15 i Tullinge C
Dialoger i övriga områden har redan hållits.
 

TRYGGARE KÄLLARE I SEGERSJÖ

Botkyrkabyggen har installerat nya branddörrar med elektroniska lås till källarutrymmena i de flesta husen på Kyrkvärdsvägen och Segersjövägen. Det innebär att du använder din låsbricka för att ta dig in i källarna. Det motverkar därför att obehöriga personer kan komma in. De nya dörrarna står också emot brand bättre. Botkyrkabyggen har installerat dörrarna och låsen för att kunna erbjuda en högre säkerhet och trygghet i husen.

Upp  

NYA DÖRRAR PÅ MUNKHÄTTEVÄGEN

På Munkhättevägen 21 A-D samt 53–85 kommer Botkyrkabyggen att byta entrédörrarna på fram- och baksidan av husen. På adresserna där det bara finns entrédörr på framsidan byts bara den ut.

De nya dörrarna följer nyare byggregler och kommer därför ha en högre säkerhetsstandard. De har brytskydd runt låsen så att det blir svårare att bryta sig in i porten. Efter bytet kommer alla dörrar att se ut som de befintliga dörrarna på baksidan. Arbetena beräknas att starta under hösten.

  


KUNDCENTER I NYA LOKALER

I somras flyttade Tumba KundCenter till nya lokaler på Gröndalsvägen 6. Det nya KundCentret har samma öppettider och tillgänglighet som tidigare. Skillnaden är att alla tillval du som hyresgäst kan välja mellan finns samlade här så att du kan titta på allt innan du bestämmer dig. Läs mer om tillval här.

 

anna maria roos väg färdigmålad

Nu är alla hus på Anna Maria Roos väg ommålade. De sista husen att målas blev färdiga i juli. Det betyder att nu är husen på Anna Maria Roos väg 20–42, 68–82 och 110–124 lika fina och nymålade som resten av radhusen på samma väg. Ommålningen av Stendalsvägen planeras att bli färdig under oktober månad.


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen