Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Tumba

I det här numret av nyhetsbrevet: 

LÄS TIDIGARE NYHETSBREV

2018

Nummer 1 2018

  
Joe Martarian, affärsområdeschef för Botkyrkabyggen, vid kvarteret Älgen som kanske kan få tillökning i framtiden.

ETT INTRESSANT LÄGE FÖR STADSUTVECKLING 

I höst träder en ny utvecklingsplan för Stockholmregionen i kraft, RUFS 2050. Planen är omfattande och pekar bland annat ut lämpliga lägen för hur regionen ska utvecklas med bostäder, trafik och grönområden.

För Botkyrkabyggen är det intressant att centrala Tumba i planen pekas ut som ett strategiskt stadsutvecklingsläge. Stadsutveckling ska ske i lägen som ligger nära kollektivtrafik och som har potential att utvecklas till täta och sammanhängande stadsmiljöer. För Tumbas del innebär det ett område på ca 1200 meter runt pendeltågsstationen som är extra intressant för nya bostäder.

- Botkyrkabyggen ser nu över möjligheten till att ytterligare utveckla Tumbaområdet, som vi vet är ett attraktivt område för våra hyresgäster, säger Joe Martarian, affärsområdeschef på Botkyrkabyggen.

Några konkreta byggplaner i Tumba har Botkyrkabyggen inte ännu, men en möjlig plats för ny bebyggelse är kvarteret Älgen vid Grödingevägen. Där kan det eventuellt kan bli ett biståndsbedömt trygghetsboende i framtiden.

På Botkyrka kommuns webbplats botkyrka.se kan man läsa mer om planerade och pågående projekt i Tumba.


Upp ↑

Tumba är ett strategiskt stadsutvecklingsläge i RUFS 2050.


 

TULLINGEHUS I NY SKRUD

Under sommaren och hösten målades många hus om på Anna Maria Roos väg. 

Under sommaren och hösten slutförs andra etappen av fasadmålningen i Tullinge. Husen på Anna Maria Roos väg 44–66, 84–104 och 126–144 var tidigare blåmålade, men har under våren och sommaren målats om i en grå färg. Färgen är mer hållbar än den tidigare då den har en mindre tendens att blekna i solen. Husen på Stendalsvägen 14–60 och 120–146 har målats om i samma befintliga gula färg. Under nästa år kommer den tredje och sista etappen av husen på adresserna målas om, vilket inkluderar Stendalsvägen 62–116 och 150–162, samt Anna Maria Roos väg 20–42, 68–82 och 110–124.

De ovannämnda adresserna som målas om under året har dessutom antingen fått, eller kommer snart att få, nya dörrar med en modernare säkerhetsnivå än tidigare. Dessa dörrar är nämligen förstärkta med en karm av stål och är därmed säkrare mot inbrott. Dörrarna har även en inbyggd dörrbroms som både minskar risken att fingrar kläms och att öppna dörrar flyger upp hastigt i vinden.

 Upp ↑

roligare lekplats för små barn

Lekplatsen vid Gröndalsvägen 2–8/Grödingevägen 1–5 kommer att få sig ett lyft under hösten. Vippdjuren och sandlådan har redan flyttats närmare resten av lekutrustningen. Lekparken kommer även kompletterats med mer lekutrustning för yngre barn och bänkar i skuggan.

ett stamspolat segersjö

I oktober stamspolades alla avlopp i Segersjö, vilket innebär att lägenheternas avloppsrör spolas med vatten för att de ska bli rena. Arbetet utförs regelbundet och efter behov i hela Botkyrkabyggens bestånd för att minimera risken för stopp i avloppsrören och översvämningar.

 


 

NYA HYROR FRÅN JANUARI 

Botkyrkabyggen och Hyresgästföreningen har efter förhandlingar skrivit avtal om hyresjusteringar för 2019 och 2020. Den 1 januari 2019 höjs hyrorna med 1,6 procent och år 2020 med 1,6 procent, varav 0,25 procent ska gå till särskilda satsningar på ökad trygghet och trivsel. Bolaget kommer bland annat via ytterligare boinflytande skapa mer levande stadsdelar och stabila bostadsområden.

Parterna har även avtalat om de lägenheter som ska rustas upp, motsvarande ett påslag på ytterligare 700 kronor i månaden som träder i kraft när bostaden är upprustad. Men summan kan variera beroende på vilka tillval hyresgästen gör i sin bostad.


 

NYA LÅS ÖKAR SÄKERHETEN

Under sommaren har Botkyrkabyggen installerat elektroniska lås och/eller bytt dörrar till allmänna utrymmen, så som förrådsutrymmen, på Grödingevägen 7A-C och 11–13 samt Gröndalsvägen 4, 6–8, 14, 16 och 18. De nya låsen ger en högre säkerhet och motverkar att obehöriga personer kan komma in i de allmänna utrymmena.

På vissa av adresserna har även de allmänna utrymmenas dörrar bytts ut mot nya ståldörrar med brytskydd, vilket ökar säkerheten ytterligare.

 Upp ↑

STÄLL INGA SAKER I TRAPPHUSET

På grund av brandrisken är det förbjudet att ställa saker i trapphus och källargångar. Det gäller alltifrån sopor till rullatorer eller barnvagnar. Om en brand skulle uppstå måste trapphus och källargångar vara fria från saker, annars sprids elden snabbare och kan orsaka mer skada.


 

SÅ UNDVIKER DU AVLOPPSSTOPP

  • Häll aldrig matfett eller matolja i köksvasken. Torka istället bort fettet/oljan med ett papper eller häll det i en burk/flaska med kork som du slänger i soppåsen.
  • Spola enbart ner kiss, bajs och toalettpapper i toaletten.
  • Byt ut ditt doftblock i plast mot ett doftblock i gel, som fästs direkt på toalettens innervägg. Plastvarianten kan lossna och orsaka avloppsstopp.
  • Rensa golvbrunnen i badrummet samt vattenlåset under handfat och diskbänk med jämna mellanrum.

LÅNA SPORTUTRUSTNING GRATIS

Drömmer du om att du och dina barn ska kunna testa olika sporter utan att du behöver köpa tusen prylar? I februari öppnade Stockholms första fritidsbank på Dalvägen 13 i Tumba. Hit är alla välkomna att låna sport- och fritidsutrustning gratis och på så sätt vara snälla mot både miljön och plånboken. Fina snowboards, längdskidor, pjäxor, sportskor, kickbikes, skateboards, tält, flytvästar och kubbspel är några av alla saker som Fritidsbanken lånar ut.

Öppettider: Tisdag och onsdag 12-15 och torsdag 12-19.


KALLT I LÄGENHETEN?

Temperaturen i din lägenhet är inställd på 20 grader. Tycker du att det känns kallare? Gå igenom dessa steg:
  • Se till att fönsterventilerna är öppna
  • Stäng ventilen i köket
  • Kontrollera att termostaten på elementet är påslaget
  • Ställ inget framför elementen
  • Vädra snabbt om du behöver.

Mät temperaturen innan du gör en felanmälan genom att placera en termometer mot en innervägg. Om temperaturen ändå visar under 20 grader, kontakta felanmälan.

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen