Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Tumba

I det här numret av nyhetsbrevet: 

LÄS TIDIGARE NYHETSBREV

2018

Nummer 2 2018

Nummer 1 2018

  


Genom den här dörren stiger snart Botkyrkabyggens hyresgäster in, något kundservicechef Johanna Tysander ser fram emot. 

SNART ÖPPNAR BOTKYRKABYGGENS NYA KUNDCENTER

Snart slås portarna upp till Botkyrkabyggens nya KundCenter på Gröndalsvägen 6 i centrala Tumba i Fastighetsbyråns gamla lokaler. Det nya KundCentret blir inget vanligt Kundcenter: det blir också ett showroom för de tillval Botkyrkabyggen erbjuder sina hyresgäster. Helt enkelt en plats där Botkyrkabyggen samlar alla tillval så att hyresgästerna ska kunna gå runt och kika på allt ifrån skåpsluckor och tvättmaskiner till spisvakter och diskmaskiner.

Den nya lokalen ligger ett par hundra meter från det befintliga KundCentret på Tumba torg. Det kommer att vara samma öppettider och tillgänglighet som tidigare, förutom att man nu kommer att kunna parkera direkt utanför vilket gör det lättare att ta sig till lokalen med bil. Den nya lokalen ligger också i en fastighet som Botkyrkabyggen äger.

- Vi får nu ett nytt och fint KundCenter i egna lokaler och vi ser fram emot att välkomna hyresgästerna hit, säger Johanna Tysander, kundservicechef på Botkyrkabyggen. Hit ska man kunna komma både för att få hjälp och för att få inspiration till att göra det fint hemma.

Det nya KundCentret kommer att öppna någon gång under juni. Just nu arbetas det för fullt i lokalen så att den ska vara inflyttningsklar innan sommaren.

Du vet väl om att du från och med den 1 januari i år kan beställa tillvalspaket och även flera nya tillval som diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare från Botkyrkabyggen? Klicka här för att läsa mer om våra tillval!


 

LYFT HEMMET MED NYA TILLVAL

Du vet väl om att Botkyrkabyggen nu erbjuder tillvalspaket? Vi har samlat ihop några av våra mest populära tillval och paketerat dem till tre paket: kökspaketet, badrumspaketet och trygghetspaketet. Du kan självklart fortfarande beställa enskilda tillval. Nu erbjuder vi också flera nya tillval som till exempel induktionsspis, diskmaskin och torktumlare. Med våra nya paket och tillval har du alla möjligheter att anpassa ditt hem precis så som du vill ha det.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig här eller besök något av våra KundCenter.


SISTA ETAPPEN MÅLERI PÅBÖRJAS

Snart är alla hus på Anna Maria Roos väg och Stendalsvägen lika fina och nymålade. Under våren startar nämligen den sista etappen av ommålningen när Anna Maria Roos väg 20–42, 68–82 och 110–124 samt Stendalsvägen 62–116 och 148–162 målas om. Alla hus målas om i samma färg de har nu vilket innebär att husen på Stendalsvägen målas i en likadan gul färg och att husen på Anna Maria Roos väg målas i en likadan röd färg. Målningen planeras att bli klar till hösten.

Ommålningen av Anna Maria Roos väg startade våren 2018 och ommålningen av Stendalsvägen startade våren 2017.

 

Upp ↑ 

TACK FÖR ATT NI SVARADE!

Varje år skickar Botkyrkabyggen ut en hyresgästundersökning till hälften av de boende. Utifrån svaren har en handlingsplan tagits fram. Vi kommer lägga ännu mer kraft under 2019 på att alla områden runt om Tumba ska vara hela, rena, snygga och trygga.

Hela återkopplingen kan du läsa här på Mina sidor.

NYA BOSTÄDER PÅ SÅGSTUGUVÄGEN

En huskropp med 5 bostäder produceras just nu på Sågstuguvägen 38. Bostäderna byggs upp efter en brand som inträffade för två år sedan. De fem bostäderna är fördelade på fyra enrummare och en trerummare. Inflyttning kommer att ske 1 september. Lägenheterna läggs ut till förmedling som vanligt.

 

 


 

SOPTUNNAN FÅR NYA SKYLTAR

Botkyrkabyggens sopbehållare för hushållsavfall kallades länge moloken. I samband med en återvinningskampanj efterlyste vi ett nytt och lättbegripligare namn bland er hyresgäster. Vann gjorde Soptunnan – ett namn som nu börjat ta över sopbehållarna.

Med det nya namnet följer nya skyltar som vi har börjat sätta upp i våra områden på de flesta soptunnor. Så håll utkik i ditt område, kanske sitter det redan en ny skylt på din lokala soptunna eller så dyker den snart upp!

MISSA INTE ALLT SOM HÄNDER I VÅR

Xet-museet som ligger i Tumba bibliotek erbjuder gratis visningar för Botkyrkabyggens hyresgäster:
• Torsdagen den 25 april
kl. 13
• Fredagen den 3 maj kl. 13
Botkyrkabyggen kommer bjuda in till en städdag i alla
områden:
• Lördagen 4 maj kl. 10-15
Efter städningen så grillar vi!

 

 

 

MILJÖVÄNLIGARE BILAR ÄR MÅLET

Under vårvintern har Botkyrkabyggen provkört fossilfria bilar med siktet på att byta till mer miljövänliga transporter. De första nya bilarna kommer vara på plats under sommaren och successivt kommer bolagets hela bilpark bytas ut till fossilfria bilar. Ambitionen är att i framtiden ska alla Botkyrkabyggens egna fordon vara fossilbränslefria. Botkyrkabyggen har också som mål för entreprenörernas transporter att de ska vara fossilbränslefria i framtiden.


 

TULLINGEJUBILEUM GÅNGER TVÅ

I år firar inte mindre än två bostadsområden i Tullinge jubileum. Det är på Bernströmsvägen och i Stendal som det vankas festligheter.

Husen på Bernströmsvägen fyller 65 år men Botkyrkabyggen har inga planer på att de ska få gå i pension. Den 10 augusti blir det istället fest med fika och aktiviteter för hela familjen.

Radhusen i Stendal fyller i sin tur 30 år. Den 25 maj blir det stort kalas under hela dagen med mat, tipspromenad, 5-kamp och mycket annat.

 

 

GÅRDAR I TUNA SKA RUSTAS UPP

Botkyrkabyggen gör en stor satsning på utemiljöer i hela beståndet och i Tumbaområdet är det gårdar i Tuna som får sig ett lyft. Totalt kommer 5 miljoner kronor att läggas på upprustning av utemiljöer i Tuna. Det är gårdarna vid höghusen som kommer att renoveras, längs stråket som går utmed Tunavägen 34, Övergårdsvägen 1–3, Nedergårdsvägen 7–9 samt Boställsvägen 7–9.

De åtgärder som vi planerar att göra är bland andra ökad belysning, att förbättra tillgängligheten, anlägga nya gångstråk, nya cykelgarage och grillplatser. Men vi vill veta vad du som hyresgäst som ska nyttja ytorna tycker. Därför kommer vi att hålla möten med berörda hyresgäster i maj där vi vill starta en dialog kring hur miljöerna runt huset ska se ut. Dialogen kommer att hållas lördagen den 11 maj kl. 11-14. Du som bor i höghusen i Tuna kommer få en inbjudan med mer information om plats framöver.

Renoveringarna planeras att starta 2020 och bli färdiga under hösten.   

 

 Upp ↑

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen