Storvreten

Botkyrkabyggens hus i Storvreten.

Storvreten ligger på en bergskam med en fantastisk utsikt. Området kallas ibland för "Den vita staden", och byggdes i slutet av 60- och i början av 70-talet. Här finns en variation av höghus, loftgångshus, låghus och radhus. Här finns lägenheter för barnfamiljen såväl för den som vill bo med en tystare omgivning. Innergårdarna är gröna och kuperade med genuin hemkänsla. 

Fritid och skola

Storvretsparken ger möjlighet till lek och rekreation, och här arrangeras bland annat Valborgsmässofirande för området. Det finns gott om grönområden att ströva i och sporthall, bollplaner och badhus. Motionsspåren knyter an till det spårsystem som binder ihop såväl Brantbrink som Harbro och Lida friluftsområde. I närliggande Tumba centrum finns bland annat ishall, sporthall, bibliotek och bio. Det är nära till förskolor i Storvreten. För äldre barn har Storvretsskolan årskurserna F-9. I Tumba finns närmsta gymnasium.

Kommunikation

Det går flera busslinjer via Storvreten som tar dig till Tumba pendeltågsstation. Pendeltåg till centrala Stockholm tar cirka 25 minuter. Från Tumba går också bussar till övriga kommundelar.

Service

I västra Storvreten finns livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och frisör. I Tumba centrum finns ett köpcentrum med flera butiker, kommunalhus och polisstation.