Värme i lägenheten

Tycker du att det är för kallt i lägenheten under vintern? Här får du tips och råd.

Temperaturen i Botkyrkabyggens lägenheter är inställd på 20 grader. Om du upplever att det är kallare, gör så här:

• Kontrollera följande punkter:
    1. Fönsterventilerna ska vara öppna. Om din lägenhet har fönsterventiler ska de hållas öppna. Annars fungerar inte ventilationssystemet. Öppna/stäng genom att trycka de små spakarna sidledes.
    2. Stäng ventilen i köket. Ventilen ovanför spisen ska bara öppnas när du lagar mat. Öppna/stäng genom att dra i snöret.
    3. Kolla termostaten. Kontrollera att termostaten på elementet är påslagen.
    4. Ställ inget framför elementen. Ställ inte soffan direkt framför elementet. Då stannar den varma luften bakom soffan istället för att cirkulera i rummet. Undvik också att låta långa gardiner hänga ner framför elementet. Låt inte badlakan och badrockar hänga ner framför elementet.
    5. Vädra på rätt sätt. Kontrollera att balkongdörren samt alla fönster och vädringsluckor är ordentligt stängda. Ska du vädra, vädra snabbt några minuter (gärna med tvärdrag) och stäng sedan. Stäng av elementet under tiden du vädrar. Låt inte dina fönster stå på glänt i flera timmar när du vädrar.
  • Mät temperaturen i lägenheten innan du gör en felanmälan. Vi behöver veta hur många grader du har hemma för att kunna bestämma vilka åtgärder som ska vidtas. Placera en termometer mot en innervägg för att mäta temperaturen.
  • Vänta i minst två dagar vid väderomslag. Vid snabba väderomslag tar det ett tag innan värmesystemet hinner anpassa sig. Ge värmen lite tid att hinna fram!
  • Kontakta felanmälan om temperaturen efter mätning är lägre än 20 grader. Ring 08-530 694 90 eller registrera ett ärende under Mina sidor på www.botkyrkabyggen.se. Du kommer därefter att bli kontaktad för bokning av ett servicebesök.

Här kan du titta på Botkyrkabyggens film om hur du gör din lägenhet värmeeffektiv.

Stoppa värmetjuvarna

Läs mer i vår folder om hur du kan få det varmare hemma.