Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Fittja

I det här numret av nyhetsbrevet: 

LÄS TIDIGARE NYHETSBREV

2018

Nummer 2 2018

Nummer 1 2018

  


Alvaro Fuentes, hållbarhetsutvecklare på Botkyrkabyggen, välkomnar alla Fittjabor till den nya lokalen.

ETT TRYGGARE FITTJA MED NY MÖTESPLATS

Kan möten vara en väg till ett tryggare och mer attraktivt Fittja? Det kan i varje fall vara ett steg på vägen. På försommaren öppnas en mötesplats på Värdshusvägen 10 bredvid livsmedelsaffären. Här ska hyresgäster kunna träffa Botkyrkabyggens personal och andra aktörer i området. Om KundCenter är dit du vänder dig för att få hjälp med konkreta frågor är den nya mötesplatsen snarare ett ställe dit du kan vända dig för att ta en fika och prata om alla möjliga saker.

- Hit ska man alltid kunna komma, säger Alvaro Fuentes, hållbarhetsutvecklare på Botkyrkabyggen och en av de som kommer att bemanna lokalen. Vi vill vara närmare hyresgästerna och lyssna in området. Vill de komma och prata om någonting, som trygghet eller förbättringsförslag, så ska de kunna komma in och göra det. 

Botkyrkabyggens mål är att den upplevda tryggheten i Fittja ska öka med fem procent till nästa år. Och år 2025 ska Fittja vara borta från listan över särskilt utsatta områden. För att uppnå det krävs en rad åtgärder, stora som små. Därför är en mötesplats inte de enda planer som Botkyrkabyggen har i Fittja: nyligen sattes så kallade fimpomater upp. Skyltar som tipsar om allt Fittja har att erbjuda, som badplats, utegym eller bibliotek, kommer också att sättas upp. Internt arbetar Botkyrkabyggen med trygghet i särskilda arbetsgrupper och samverkar med polis och kommunen. Det pågår även ett arbete med att ta fram en avfallsstrategi och ett systematiskt arbete med att kartlägga otrygga platser har också påbörjats.

VÄLKOMMEN PÅ INFLYTTNINGSFEST!

Den 6 juni inviger Botkyrkabyggen lokalen och bjuder på mat. 


Håll utkik efter fimpomaterna runt om i Fittja! 

 

                                                         
Upp ↑


 

SNART PRYDS KUBEN AV NY KONST                      


Elias Vega och Miriam Quiñones är två av deltagarna i konstprojektet.

Den gamla sopsugen på parkeringen vid Värdshusvägen har sedan några år tillbaka förvandlats från en grå betongkub till en färgsprakande konstutställning. Barnen, mammorna och systrarna har alla satt sina avtryck mitt i Fittja. Snart sätts nästa verk upp: Seniorernas konst. Det nya konstverket ska omvandla minnen från seniorernas liv till konst. I april håller den konstnärliga ledaren Saadia Hussain tillsammans med sitt team mobila idéverkstäder där de samlar in berättelser från de äldre. I maj sker själva skapandet där processen har anpassats till de äldres möjligheter: en del av målandet sker genom målarverkstäder, med både de äldre och teamet, och en del sker genom att pannåerna delas upp och tas med hem till deltagarna.

- Det var viktigt att hitta styrkan i projektet och styrkan ligger i erfarenheterna och berättelserna. Konstverket hänger inte på att man motoriskt kan måla, säger Saadia Hussain.

Genom processen ligger ett fokus på att hitta olika sätt för de äldre att uttrycka sig och därför resulterar skapandet i ljudverk och fotoporträtt också. 

Invigningen blir den 6 juni. Kom förbi för en fest som hyllar Fittjas äldre och åldrandet!

 

Upp ↑

TACK FÖR ATT NI SVARADE!

Varje år skickar Botkyrkabyggen ut en hyresgästundersökning till hälften av de boende. Utifrån svaren har en handlingsplan tagits fram för hur vi ska förbättra servicen. En av flera åtgärder vi kommer att göra i Fittja är att förbättra utemiljön.

Du kan se hela återkopplingen här på Mina sidor. 

QVINNOR TAR ÖVER STÄDNINGEN

Från 1 mars städar Botkyrkabyggens egna personal trapphus, tvättstugor och portar i Fittja. Det är Qvinna i Botkyrka som utökats och tagit över städningen från våra tidigare entreprenörer. Qvinna i Botkyrka är vår satsning där arbetslösa kvinnor får jobb hos oss. Målet är att på sikt ta över städningen i alla våra hus.

 


 

SOPTUNNAN FÅR NYA SKYLTAR

Botkyrkabyggens sopbehållare för hushållsavfall kallades länge moloken. I samband med en återvinningskampanj efterlyste vi ett nytt och lättbegripligare namn bland er hyresgäster. Vann gjorde Soptunnan – ett namn som nu börjat ta över sopbehållarna.

Med det nya namnet följer nya skyltar som vi har börjat sätta upp i våra områden på de flesta soptunnor. Så håll utkik i ditt område, kanske sitter det redan en ny skylt på din lokala soptunna eller så dyker den snart upp!

MILJÖVÄNLIGARE BILAR ÄR MÅLET

Under vårvintern har Botkyrkabyggen provkört fossilfria bilar med siktet på att byta till mer miljövänliga transporter.

De första nya bilarna kommer vara på plats under sommaren och successivt kommer bolagets hela bilpark bytas ut till fossilfria bilar. Ambitionen är att i framtiden ska alla Botkyrkabyggens egna fordon vara fossilbränslefria. Botkyrkabyggen har också som mål för entreprenörernas transporter att de ska vara fossilbränslefria i framtiden.

MISSA INTE ALLT SOM HÄNDER I FITTJA

En massa roliga evenemang och möten är på gång i Fittja under våren.
• Lördagen 4 maj kl. 10-15:
Städdag med grillning
• Lördagen 1 juni kl. 11-13:
Planteringsdag med grillning
• Torsdagen 6 juni: Invigning Seniorernas konst på Konstkuben och av lokalen på Värdshusvägen 10

RENOVERINGARNA TUFFAR PÅ

Stambytena i Fittja fortsätter. Renoveringen av Krögarvägen 6 avslutades i februari och renoveringen av Krögarvägen 14 har just börjat. Därefter kommer Krögarvägen 16, 26, 28 och 36 att renoveras enligt följande preliminära tidplan, så länge inte oförutsett inträffar.

  • Krögarvägen 16 - start september 2019
  • Krögarvägen 26 - start våren 2020
  • Krögarvägen 28 - start hösten 2020
  • Krögarvägen 36 - start våren 2021

Efter det planeras resterande hus på Krögarvägen och Värdshusvägen att renoveras.  

 Upp ↑


 

PARKERING BLIR AKTIVITETSPLATS

Botkyrkabyggen gör en stor satsning på utemiljöer och i Fittja görs den största satsningen när parkeringen vid Värdshusvägen ska renoveras. 

Parkeringen ska byggas om till en aktivitets- och mötesplats för boende i Fittja. Platsen ska vara till för alla i Fittja men ett särskilt fokus ska ligga på barn och ungdomar. I början av året har det hållits dialoger där Botkyrkabyggens hyresgäster har fått tycka till om renoveringen. Även Fittjas barn och unga har fått tycka till. Just nu bearbetas förslagen från dialogerna till en plan över hur renoveringen ska se ut.

Renoveringen är planerad att planerad att starta under hösten och vara klar till sommaren 2020.


 

LYFT HEMMET MED NYA TILLVAL

Du vet väl om att Botkyrkabyggen nu erbjuder tillvalspaket? Vi har samlat ihop några av våra mest populära tillval och paketerat dem till paket: kökspaketet och trygghetspaketet. Du kan självklart fortfarande beställa enskilda tillval. Nu erbjuder vi också flera nya tillval som till exempel induktionsspis, diskmaskin och torktumlare. Med våra nya paket och tillval har du alla möjligheter att anpassa ditt hem precis så som du vill ha det.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig här eller besök något av våra KundCenter.

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen