Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Storvreten

I det här numret av nyhetsbrevet: 

LÄS TIDIGARE NYHETSBREV

2018

Nummer 2 2018

Nummer 1 2018

 
BLAND BLOMMOR, BIN OCH SMÅFÅGLAR I STORVRETEN  

Den 19 mars fick Storvreten ett tillskott i form av 100 nya bostäder. Där ska förhoppningsvis en mängd hyresgäster flytta in under våren. Det handlar såklart om insektshotell och fågelholkar!

50 insektshotell, 20 fjärilshotell, 28 fågelholkar och 2 fladdermusbostäder sitter nu uppe på olika platser i Storvreten. Förhoppningen är att bostäderna, genom att skapa trygga miljöer för insekter och fåglar, ska locka till sig fler djur runt husen i Storvreten för att öka den biologiska mångfalden.

Insektshotellen är till för olika typer av småkryp som solitärbin, fjärilar, skalbaggar och spindlar. I fågelholkarna kommer småfåglar som trädkrypare och blåmesar att flytta in. Några av holkarna är också till för katt- och sparvugglor. Förutom insektshotell och fågelholkar har en bikupa satts upp på taket till vårdcentralshuset. För att säkra mattillgången för insekterna planterar Botkyrkabyggen dessutom massor av buskar, träd och blommor för de små liven, som kornvallmo, prästkragar och vårlökar.

Miljövärdarna i Storvreten tillsammans med områdeschefen Anders Nilsson är eldsjälarna som ligger bakom initiativet.

- Resten av naturen mår bättre med mer biologisk mångfald. Vi tar vårt ansvar för miljön här i Storvreten, säger Anders Nilsson.

Satsningen är en del av Botkyrkabyggens Allmännyttiga plan och arbetet för ökad miljömässig hållbarhet där bolaget bland annat bidrar till FN:s Mål 15: Ekosystem och biologisk mångfald. Fler åtgärder planeras de kommande åren.


Att få upp 100 nya bostäder på en dag är en lagsport. Miljövärden Andrea och områdeschefen Anders hjälps åt. 

 

BIOLOGISKA MÅNGFALDSDAGEN!

22 maj är biologiska mångfaldsdagen - en internationell dag för världens alla arter!

Upp ↑ 


 

SNART ÖPPNAR NYA KUNDCENTER                 


Här stiger snart hyresgäster in, något kundservicechef Johanna Tysander ser fram emot.

Snart öppnar Botkyrkabyggens nya KundCenter på Gröndalsvägen 6 i centrala Tumba. Det nya KundCentret blir också ett showroom för de tillval Botkyrkabyggen erbjuder sina hyresgäster. Hyresgästerna kommer kunna gå runt och kika på allt ifrån skåpsluckor och tvättmaskiner till spisvakter och diskmaskiner.

Den nya lokalen ligger ett par hundra meter från det befintliga KundCentret. Det kommer att vara samma öppettider och tillgänglighet som tidigare.

- Vi får nu ett nytt och fint KundCenter i egna lokaler och vi ser fram emot att välkomna hyresgästerna hit, säger Johanna Tysander, kundservicechef på Botkyrkabyggen. Hit ska man kunna komma både för att få hjälp och för att få inspiration till att göra det fint hemma.

Det nya KundCentret kommer att öppna någon gång under juni. Just nu arbetas det för fullt i lokalen så att den ska vara inflyttningsklar innan sommaren.

 


 

LYFT HEMMET MED NYA TILLVAL

Du vet väl om att Botkyrkabyggen nu erbjuder tillvalspaket? Vi har samlat ihop några av våra mest populära tillval och paketerat dem till paket: kökspaketet och trygghetspaketet. Du kan självklart fortfarande beställa enskilda tillval. Nu erbjuder vi också flera nya tillval som till exempel induktionsspis, diskmaskin och torktumlare. Med våra nya paket och tillval har du alla möjligheter att anpassa ditt hem precis så som du vill ha det.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig här eller besök något av våra KundCenter.

Upp ↑ 

TACK FÖR ATT NI SVARADE!

Varje år skickar Botkyrkabyggen ut en hyresgästundersökning till hälften av de boende. Utifrån svaren har en handlingsplan tagits fram. Några av åtgärderna vi kommer att göra är att fräscha upp grillplatser, plantera mer blommor och träd och mycket mer.

Hela återkopplingen kan du läsa här på Mina sidor.

MISSA INTE ALLT SOM HÄNDER I VÅR

Flera roliga evenemang och möten är på gång under våren.
• 4 maj kl. 10-15: Städdag med grillning.
• 17-19 maj: Storvretsfestivalen.
• 22 maj kl. 13: Gratis visning av Xet-museet för Botkyrkabyggens hyresgäster. Museet ligger i
Tumba bibliotek.

STAMBYTENA SÄTTER IGÅNG

I Storvreten planerar Botkyrkabyggen att påbörja stambyte i fyra hus den närmsta tiden: Hålvägen 20, Odlingsvägen 2–10, Storvretsvägen 15–23 samt 25–33. På Hålvägen 20 planeras arbetet att starta under våren. På Odlingsvägen 2–10 planeras arbetet starta efter sommaren och därefter följer stambyte på Storvretsvägen 15–23 samt 25–33.


 

 


 

SOPTUNNAN FÅR NYA SKYLTAR

Botkyrkabyggens sopbehållare för hushållsavfall kallades länge moloken. I samband med en återvinningskampanj efterlyste vi ett nytt och lättbegripligare namn bland er hyresgäster. Vann gjorde Soptunnan – ett namn som nu börjat ta över sopbehållarna.

Med det nya namnet följer nya skyltar som vi har börjat sätta upp i våra områden på de flesta soptunnor. Så håll utkik i ditt område, kanske sitter det redan en ny skylt på din lokala soptunna eller så dyker den snart upp!

 

 

MILJÖVÄNLIGARE BILAR ÄR MÅLET

Under vårvintern har Botkyrkabyggen provkört fossilfria bilar med siktet på att byta till mer miljövänliga transporter. De första nya bilarna kommer vara på plats under sommaren och successivt kommer bolagets hela bilpark bytas ut till fossilfria bilar. Ambitionen är att i framtiden ska alla Botkyrkabyggens egna fordon vara fossilbränslefria. Botkyrkabyggen har också som mål för entreprenörernas transporter att de ska vara fossilbränslefria i framtiden.


SÄKRARE LÅS INSTALLERADE

Under vintern/våren har Botkyrkabyggen installerat elektroniska lås till allmänna utrymmen på Branta backen 6, Hålvägen 4–18 samt 28–42, Passvägen 1–15, Stenvägen 1–5 samt 13–17, Storvretsvägen 15–33, Stupvägen 2–16 och Toppvägen 12–24. De nya låsen är säkrare och gör att obehöriga inte kan ta sig in i de allmänna utrymmena. På vissa av adresserna har även dörrar till allmänna utrymmen bytts ut mot nya ståldörrar med brytskydd, vilket ökar säkerheten ytterligare.

 

NI HAR TYCKT TILL OM UTEMILJÖN

I Storvreten ska sju gårdar renoveras i Botkyrkabyggens stora utemiljösatsning: tre stycken på Passvägen, på Hålvägen 4–26, på Branta backen 2–6 och 3–29 samt på Stenvägen. Under vintern/våren har dialoger hållits med hyresgäster där de fått tycka till om renoveringen. Många engagerade hyresgäster har varit med och påverkat hur deras utemiljö ska se ut.

Just nu bearbetas förslagen från dialogerna till en plan över hur renoveringen ska se ut men vi kan redan nu avslöja att det bland annat kommer satsas på sport, lek, mötesplatser och grillplatser. Gångvägar kommer att asfalteras och ny belysning installeras. Ny växtlighet kommer också att planteras och bänkar att repareras. Till sommaren 2020 kommer gårdarna att vara färdiga.

 

 Upp ↑

 
 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen