Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Alby

I senaste numret av nyhetsbrevet: 

läs tidigare nyhetsbrev

2018

Nummer 2 2018

Nummer 1 2018

  Alby C - ett lokalt och mysigt centrum. I alla fall om Jenny Levai, kommersiell förvaltare på Botkyrkabyggen, får välja.

UTRUSTAD MED VISIONER OCH PLANER FÖR ALBY C                                                                 

Vissa kanske känner igen henne från bakom disken på Botkyrkabyggens KundCenter. Det var nämligen där Jenny Levai började sin bana på Botkyrkabyggen. Men sedan några månader tillbaka har hon ett annat fokus. Nu arbetar Jenny Levai som kommersiell förvaltare vilket innebär att hon ansvarar för utvecklingen av Botkyrkabyggens många lokaler och Alby Centrum.

- Alby Centrum är ett ställe med mycket rörelse där alla känner alla men jag skulle vilja utveckla det till ett centrum som man vill stanna kvar i. En plats där man umgås helt enkelt, säger Jenny Levai.

Jenny Levai tror inte på att dra in stora kedjor till centrumet. Istället hoppas hon att det ska kunna behålla sin lokala prägel och vill utveckla centrumet tillsammans med lokala företagare.

- Jag vill få med Albyborna på det här så de är med på resan. Det är de som ska använda centrumet, säger Jenny Levai.

För att Alby centrum ska bli en plats som man vill stanna kvar på satsar Botkyrkabyggen också mycket på tryggheten. Systematiska kvalitetsbesiktningar har börjat göras, då man går igenom och ser så allt är helt och rent, inne i centrumet och även utanför. Botkyrkabyggen arbetar också för att sätta in ordningsvakter, som till skillnad från väktare har större möjligheter att ingripa. Än så länge är det för tidigt att säga exakt hur utvecklingen av Alby centrum kommer att se ut men en sak är säker och det är att Albyborna kan förvänta sig en förändring till det bättre.

Upp ↑


 

KONSTEN TAR ÖVER I ALBY                               

I samband med renoveringarna av portarna på Albyvägen 12 och 14 i vintras genomfördes ett inkluderande konstprojekt av Botkyrkabyggen, Subtopia och hyresgästerna på adresserna. Väggmålningar uppfördes i portarna och entréerna. De boende fick själva vara med och bestämma hur målningarna skulle se ut.
Motiven blev bland annat Alby och dess omkringliggande omgivningar. Temat är glada färger, djur och allt det som gör Alby till Alby: vacker natur, utsikt över Flottsbro, svanarna på Albysjön och hemkänslan.
Sedan tidigare har Botkyrkabyggen initierat ett projekt där barn fick måla i entréerna på Albyvägen 8 och 10. Genom att låta de boende vara med och påverka hur deras vardagliga miljö ska se ut har positiva effekter märkts som t.ex. mindre skadegörelse vilket ökar trivseln. Fler konstprojekt i Alby som inkluderar boende och barn är under planering. Det handlar om en målning på den gula muren vid tunnelbanehuset. Där ska ett konstverk på temat rymden skapas framöver i samarbete med barn och ungdomar i Alby.


DIALOGER KRING NÄSTA GÅRD PÅ TUR            

Gårdarna i Alby har rustats upp i flera etapper och nästa gård på tur är den vid Lagman lekares väg 1–15 samt 57–69. Under vintern/våren har dialoger hållits där boende fått tycka till om vad de vill se på gården. Just nu bearbetas förslagen till en plan över hur renoveringen ska se ut men några åtgärder är redan beslutade.
Bland annat ska grönområdena utvecklas och fler blomsterrabatter anläggas. Buskage som skymmer sikten och kan upplevas otrygga kommer att tas bort. Gång- och cykelvägar kommer att asfalteras och lekplatserna får sig ett lyft. Mötesplatser ska anläggas för att öka gemenskapen och trivseln. Renoveringen planeras att vara klar till hösten 2020.

Upp ↑

TACK FÖR ATT NI SVARADE!

Varje år skickar Botkyrkabyggen ut en hyresgästundersökning till hälften av de boende. Utifrån svaren har en handlingsplan tagits fram över hur vi ska förbättra servicen. En av flera åtgärder vi kommer att göra i Alby är att förstärka belysningen i fastigheterna. För att se hela återkopplingen, gå till Mina sidor på vår hemsida.

UTÖKAT ARBETE MOT RÅTTOR

Sedan i höstas pågår ett utökat förebyggande arbete för att hindra spridningen av råttor i Alby. Botkyrkabyggen arbetar med olika typer av fällor och genom att täppa igen öppningar de kan ta sig in i. Tänk på att inte mata fåglar eller slänga mat utomhus och att alltid lägga soporna i soptunnan och inte bredvid.

 


 

SOPTUNNAN FÅR NYA SKYLTAR

Botkyrkabyggens sopbehållare för hushållsavfall kallades länge moloken. I samband med en återvinningskampanj efterlyste vi ett nytt och lättbegripligare namn bland er hyresgäster. Vann gjorde Soptunnan – ett namn som nu börjat ta över sopbehållarna.

Med det nya namnet följer nya skyltar som vi har börjat sätta upp i våra områden på de flesta soptunnor. Så håll utkik i ditt område, kanske sitter det redan en ny skylt på din lokala soptunna eller så dyker den snart upp!

STAMBYTEN STARTAR I ALBY

Botkyrkabyggen är i full gång med att rusta upp de många 60- och 70-talshusen i beståndet som är i behov av renovering och nu har turen kommit till Alby. Först ut är Albyvägen 8–14. Under de kommande åren kommer vi att stambyta de fyra husen. Vi hoppas kunna starta renoveringen redan under 2019 med det första huset som planeras bli Albyvägen 8, så länge inget oförutsett inträffar. Berörda hyresgäster kommer att få information i så god tid som möjligt innan en renovering startar.

MISSA INTE ALLT SOM HÄNDER I ALBY

En massa roliga evenemang och möten är på gång i Alby
under våren.
• Lördagen 4 maj kl. 10-15:
Städdag med grillning.
• Lördagen 1 juni kl. 11-13:
Planteringsdag med
grillning.
• Lördagen 1 juni: Albydagen.
I år hålls Albydagen den 1 juni istället för sista helgen i maj.


 

FÖRBÄTTRAD SOPHANTERING

Miljögården vid Lagman Lekares väg 12–18 har ersatts av en sprillans ny miljögård längre in på samma gata. Den nya miljögården är närmare husen. Under våren kommer marken runtom miljögården att asfalteras och ett staket sättas upp.
På Lagman Lekares väg 29 har de gamla soptunnorna bytts ut till nya, modernare varianter med en annan typ av lucka. De nya soptunnorna minskar risken för dålig lukt då luckan inte är öppen mot omgivningen. De är också mer brandsäkra än de tidigare soptunnorna.

 Upp ↑


 

LYFT HEMMET MED NYA TILLVAL

Du vet väl om att Botkyrkabyggen nu erbjuder tillvalspaket? Vi har samlat ihop några av våra mest populära tillval och paketerat dem till paket: kökspaketet och trygghetspaketet. Du kan självklart fortfarande beställa enskilda tillval. Nu erbjuder vi också flera nya tillval som till exempel induktionsspis, diskmaskin och torktumlare. Med våra nya paket och tillval har du alla möjligheter att anpassa ditt hem precis så som du vill ha det.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig här eller besök något av våra KundCenter.

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen