Välkommen hem till Botkyrkabyggen i Norsborg

I det här numret av nyhetsbrevet: 

LÄS TIDIGARE NYHETSBREV

2018

Nummer 2 2018

Nummer 1 2018

  


Områdeschefen Gustavo Peralta på gården vid Friggs väg som snart kommer att se annorlunda ut. 

NYA GÅRDAR FÖR LEK, MÖTEN OCH TRÄNING

I vår startar arbetet med att fixa flera gårdar i Norsborg efter omfattande dialoger med de boende. Många efterfrågar fler mötesplatser, bänkar och att gårdarna fortsätter ha starka färger.

Arbetet med att rusta upp utemiljöerna startar i vår på Heimdals väg 2–16, Friggs väg 2–16 och 1–15 samt Lokes väg 2–16 och Hundhamravägen 1–7. Arbetet är en del av den stora utemiljösatsning som Botkyrkabyggen gör i flera områden och som till en del bekostas av Boverket och en del av bolaget.

- Det är viktigt att hyresgästerna kommer ut och vill använda gårdarna. Roligt också att folk tänker på hälsan och i våra dialoger föreslår utegym. Att kunna bidra till att våra hyresgäster mår bättre är viktigt för oss, säger Gustavo Peralta, Botkyrkabyggens områdeschef i Norsborg.

Tydligt är också att hyresgästerna vill ha fler grillplatser och lekplatser. Att ha platser för umgänge är viktigt och det påverkar inte enbart granngemenskapen, det påverkar även Norsborg generellt. Ju fler som vill vara ute, umgås och engagerar sig i sitt bostadsområde – desto mer ökar trivsel och trygghet för alla.

- Jag är så glad över det engagemang som hyresgästerna visar och ser fram emot att sätta igång arbetet med att rusta upp gårdarna. Vi utgår från era önskemål och försöker tillgodose dem så mycket som möjligt, säger Gustavo Peralta.

I planerna finns även översyn av soptunnornas placering och bättre belysning och rensning av buskage för att öka tryggheten. 

                                                  
Upp ↑


 

HUS FÖR HUS MÅLAS NORSBORG OM                  


Förra sommaren målades fasaderna om på Friggs väg.

Fasadmålningarna i Norsborg fortsätter även denna vår och sommar. Nu är det dags för fastigheter på Heimdals väg och Lokes väg att få sig ett lyft. Först ut blir Heimdals väg 2–6 och 10–14 där fasadmålningarna kommer att börja i april/maj. Därefter fortsätter målandet på Heimdals väg 1–5 och 9–13 samt på Lokes väg 4–8 och 12–16. Även byggnaderna på Heimdals väg 15 och 16 samt Lokes väg 2 ska målas om. De två garagen på Heimdals väg och de två garagen på Lokes väg kommer också att målas om. Alla fasader på adresserna blir ljus- eller mörkgula och vita. I samband med fasadmålningarna på bostadshusen kommer även entrédörrarna att bytas ut. Arbetena beräknas bli färdiga under hösten.

Fasadmålningarna är en del i ett större projekt där alla Botkyrkabyggens hus i Norsborg ska målas om. Sedan tidigare har fasaderna på Friggs väg målats om förra sommaren. Innan dess målades fasaderna på Brages väg om.

 


 

LYFT HEMMET MED NYA TILLVAL

Du vet väl om att Botkyrkabyggen nu erbjuder tillvalspaket? Vi har samlat ihop några av våra mest populära tillval och paketerat dem till tre paket: kökspaketet, badrumspaketet och trygghetspaketet. Du kan självklart fortfarande beställa enskilda tillval. Nu erbjuder vi också flera nya tillval som till exempel induktionsspis, diskmaskin och torktumlare. Med våra nya paket och tillval har du alla möjligheter att anpassa ditt hem precis så som du vill ha det.

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig här eller besök något av våra KundCenter.

Upp ↑ 

FLERA HISSAR HAR RENOVERATS

I år har hissar på Lokes väg 5 samt 9–13 samt Brages väg 2–6 och 10–12 renoverats. Just nu renoveras hissen på Brages väg 14. Den beräknas vara klar i mitten av april. Under renoveringen har hisskorgarna bytts ut och ny innerdörr monterats vilket minskar risken för att klämma sig och ökar säkerheten i hissarna.

QVINNOR TAR ÖVER STÄDNINGEN

Från 1 mars städar Botkyrkabyggens egna personal trapphus, tvättstugor och portar i Norsborg. Det är Qvinna i Botkyrka som utökats och tagit över städningen från våra tidigare entreprenörer. Qvinna i Botkyrka är vår satsning där arbetslösa kvinnor får jobb hos oss. Målet är att på sikt ta över städningen i alla våra hus.

RÄDDNINGSTJÄNSTEN PÅ BESÖK

Mellan februari och april gör Södertörns brandförsvarsförbund hembesök i Norsborg på söndagseftermiddagar. De började på Tors väg och gick vidare till att besöka Frejs väg. Därefter är det dags för Odens väg att få hembesök. Under besöket tipsar de om skydd mot brand, testar brandvarnare och går igenom vad man ska göra om det brinner.


TACK FÖR ATT NI SVARADE!

Varje år skickar Botkyrkabyggen ut en hyresgästundersökning till hälften av de boende. Utifrån svaren har en handlingsplan tagits fram över hur vi ska förbättra servicen. En av flera åtgärder vi kommer att göra i Norsborg är att rusta upp flera av våra gårdar, bland annat på Friggs väg, Heimdals väg, Lokes väg och Hundhamravägen (läs mer längre upp).

Fler åtgärder vi ska göra och hur ni svarade i Norsborg hittar du här på Mina sidor.

 


 

TRYGGARE KÄLLARGÅNGAR MED LÅS

Botkyrkabyggen har installerat grindar med elektroniska lås i källargångarna på Skarpbrunnavägen 39–85. Det innebär att du använder din låsbricka för att ta dig in i, och igenom, källargångarna. Det motverkar därför att obehöriga personer kan komma in och röra sig mellan portarna i källargångarna. Botkyrkabyggen har installerat grindarna och låsen för att kunna erbjuda en högre säkerhet och trygghet i husen. Arbetena startade i höstas och blev färdiga nu under första halvan av året.

 

 

MILJÖVÄNLIGARE BILAR ÄR MÅLET

Under vårvintern har Botkyrkabyggen provkört fossilfria bilar med siktet på att byta till mer miljövänliga transporter.

De första nya bilarna kommer vara på plats under sommaren och successivt kommer bolagets hela bilpark bytas ut till fossilfria bilar. Ambitionen är att i framtiden ska alla Botkyrkabyggens egna fordon vara fossilbränslefria. Botkyrkabyggen har också som mål för entreprenörernas transporter att de ska vara fossilbränslefria i framtiden.

– Detta är några av Botkyrkabyggens ambitiösa miljömål. Vi kan på det här sättet också vara ett viktigt verktyg för Botkyrka kommuns miljöarbete och bidrag till FN:s Agenda 2030, säger Chris Österlund, vd på Botkyrkabyggen.

 

 

PÅ TVÅ HJUL MELLAN HUSEN

Vad är rosa och susar runt i Norsborg? Det är Linda Forsberg på Botkyrkabyggen som använder sin nya tjänstecykel.

- Jag har valt en cykel utan växlar, det ger mer motion. Och så gillar jag att den är lite retro och rejäl i stilen, säger hon.

Att cykla är också bättre för miljön och det gör det lättare att ta sig runt i området och upptäcka saker som behöver åtgärdas, stanna till och prata med folk.

 

 Upp ↑

 


 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen