2020-02-10 Den upplevda tryggheten bland Botkyrkabyggens hyresgäster ökar

Botkyrkabyggens nyårslöfte 2019 om satsningar på trygghetsskapande åtgärder, bland annat ordningsvakter, trygghetsvandringar, ny lokal och intensifierat arbete mot olovlig andrahandsuthyrning, har gett resultat. En ny mätning visar att den upplevda tryggheten ökat totalt sett och den största förändringen har skett i Fittja.

2020-02-03 Vad gäller om någon vill komma in i lägenheten?

På senaste tiden har hyresgäster hört av sig om personer som vill komma in i lägenheten. Men hur vet man vem som är behörig eller inte?

2020-01-21 Tekniskt fel i förmedling av lägenheter för unga och äldre

På grund av ett tekniskt fel har personer utanför rätt åldersgrupp kunnat anmäla intresse för några lägenheter avsedda för unga och äldre.

2020-01-17 Nya öppettider från 3 februari

Den 3 februari får KundCenter nya öppettider. Samtidigt blir det lättare att komma fram på telefon.

2020-01-10 Fel belopp på vissa hyresavier

Det har blivit fel belopp för tvättar på många hyresavier denna månad.

2019-12-31 Nya uthyrningsregler och uthyrningspolicy från 1 januari

Den 1 januari 2020 träder Botkyrkabyggens nya uthyrningspolicy och uthyrningsregler i kraft.

2019-12-18 Ny hyra för 2020

Hyran i Botkyrkabyggen höjs med 1,6 procent från 1 januari 2020.

2019-12-12 Botkyrkabyggen avvaktar steg 3 i andelsägarmetoden

Botkyrkabyggens styrelse har beslutat att avvakta det tredje steget i försökspiloten med andelsägarmetoden. Erbjudandet om andelsägarköp till de hyresgäster som idag hyr sin bostad i de fastigheter där det sedan tidigare finns andelsägarlägenheter samt en intilliggande fastighet, pausas. Samtidigt påbörjas en utvärdering av modellen.

2019-12-04 Populär brandskyddsutbildning

Varje år inträffar ett flertal bostadsbränder. Det vanligaste stället där bränder startar är i köket. Men så här års är även levande ljus en vanlig brandorsak.

2019-12-04 Botkyrkabyggen till final i Svenska Jämställdhetspriset

Qvinna i Botkyrka, Botkyrkabyggens jämställdhetssatsning som erbjuder kvinnor med utländsk bakgrund jobb och språkstudier, är i final i tävlingen Svenska Jämställdhetspriset.