Vi uppmärksammas för jämställdhetsarbetet

Botkyrkabyggens jämställdhetssatsning Qvinna i Botkyrka gav oss en finalplats i Svenska Jämställdhetspriset, men det räckte inte till vinst denna gång.

De inskickade bidragen till Svenska Jämställdhetspriset 2019 var mycket imponerande och i år räckte det inte hela vägen till en förstaplats för Botkyrkabyggen. Men Botkyrkabyggen fortsätter med full kraft att arbeta med Qvinna i Botkyrka, en jämställdhetssatsning som så sent som i december uppmärksammades när Botkyrkabyggen utsågs till Årets Mångfaldssmarta företag.

- Vi gick till final i hård konkurrens och jag är glad att vårt strategiska och långsiktiga arbete med jämställdhet uppskattas och uppmärksammas. Vi fortsätter jobba med frågan. Botkyrkabyggen kan på så sätt vara med och förverkliga FN:s Mål 5 Jämställdhet - att uppnå jämställdhet och alla kvinnors och flickors egenmakt, säger Chris Österlund, VD för Botkyrkabyggen.

Fakta Botkyrkabyggens jämställdhetssatsning Qvinna i Botkyrka:

  • Qvinna i Botkyrka startades av Botkyrkabyggen i Fittja i september 2017. Verksamheten finns även i Norsborg.
  • Kvinnorna har kollektivavtalsenliga löner och villkor. 
  • De studerar svenska fyra timmar i veckan och har även fått utbildning i jämställdhet, hjärt- och lungräddning, konflikthantering, städteknik och kemikalier, med mera.
  • Kvinnorna jobbar heltid, 38 timmar i veckan och är en del i teamet på Botkyrkabyggens områdeskontor.
  • Botkyrkabyggens vision är att 100 kvinnor ska vara anställda inom ramen för Qvinna i Botkyrka år 2025.

 
Copyright © 2016 AB Botkyrkabyggen